Türkiye Kayak Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na doğru

- Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı ve Kış Sporları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, başkanlığa adaylığını açıkladı - Kıyıcı: "Çok ağır bir yük ama bu ağırlığı taşımak, bizim gibi geleceğini bu spordan kazanacak, hizmet edecek sporcularımız için bir vebalimiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kayak Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na doğru


ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı ve Kış Sporları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Kıyıcı, 10 Mayıs'ta gerçekleşecek olağan genel kurul öncesi başkanlık görevine aday olduğunu ve arkadaşlarıyla beraber Türk kayağına, spor camiasına hizmet etmek istediklerini belirtti.

Federasyonda başkan vekilliği görevini de bir dönem yürüttüğünü anımsatan Kıyıcı, sporcu, antrenör ve yöneticilik süreci hakkında bilgi verdi. Kıyıcı, görüş ve işleyiş bakımından yaşanan fikir ayrılıkları sonrası adaylık durumunun ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çok ağır bir yük ama bu ağırlığı taşımak, bizim gibi geleceğini bu spordan kazanacak, hizmet edecek sporcularımız için bir vebalimiz. Bu spora hizmet ederken de her zaman geçmişimizi hatırlayıp bu sporda bir gelecek kazanacak olan kardeşlerimizi düşünerek onlara daha iyi hizmet verecek bir yapının içinde başkanlık, liderlik yapmak için bu görevi üstlendim. Tabii bu kolay bir yük değil ama arkadaşlarımız ve kulüplerimizle birlikte bunun altından kalkacağımıza eminim. Çünkü farklı tecrübeler edindim ve bu tecrübelerin artık gerçek projelere tarafımdan dönüştürülmesi ve çoğulcu bir yönetim anlayışıyla birlikte buraya hizmet edeceğimi sizlere ilan etmek istedim."

Kıyıcı, adaylık için 45 delege imzasına ihtiyacın olduğunu ve başarılı bir şekilde tamamladıkları bu süreçte 100'ün üzerinde imza topladıklarını dile getirdi.


- Öncelik, sporcu ve antrenör yetiştirmek


Turizm ve kayağın ülke ekonomisine katkısının çok ciddi olduğunu fakat federasyonun birinci önceliğinin sporcu, antrenör ve uluslararası organizasyonlara iyi bir şekilde ev sahipliği yapıp, teknik elemanların yerli olmasını sağlamak olacağını vurgulayan Fatih Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Bize verilen forma, gömleğin, sporcu altyapısı ve sportif işlerin devamlılığı, sağlamlığı olduğu inancındayım. Yaz turizminde olduğu gibi kış turizminde de gerekli işletimlerin iyileştirilmesiyle birlikte turist, kayakçı sayısı arttı. Bu ivme giderek devam edecektir. Federasyon olarak olimpiyatların konuşulduğu bir şehir için bizim bir numaralı sorunumuzun sporcu ve antrenör yetiştirmek olduğunu düşünüyorum."

Kıyıcı, federasyondaki görev süresi içinde başlattıkları projeler olduğunu ancak 2026 Kış Olimpiyatları'nın konuşulduğu bir dönemde bunun yeterli gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar