Turkish Airlines Open 2017’nin Şampiyonu Justin Rose

Turkish Airlines Open 2017’de İngiliz golfçü Justin Rose, şampiyonluk kupasını kaldırarak, 1.166.600 dolar para ödülünün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Turkish Airlines Open 2017’nin Şampiyonu Justin Rose

Turkish Airlines Open 2017’de İngiliz golfçü Justin Rose, şampiyonluk kupasını kaldırarak, 1.166.600 dolar para ödülünün sahibi oldu.

Turkish Airlines Open 2017, 2-5 Kasım tarihleri arasında Regnum Carya Golf Kulübü’nde yapılan dört raundluk müsabakaların ardından tamamlandı. 7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvanın final raundunda 7 birdies ve 1 bogey yapan İngiliz golfçü, son çukurda yaptığı birdie ile öne geçti ve toplamda 266 vuruşla (-18) birinciliği elde etti. Şampiyonluk kupasını kaldıran Rose, 1.166.600 dolar para ödülünün de sahibi oldu. Şampiyonada Güney Afrikalı Dylan Frittelli ve Belçikalı Nicolas Colsaerts, toplamda 267 vuruşla (-17) ikinciliği paylaşırken, İrlandalı Padraig Harrington 268 vuruşla (-16) üçüncü oldu.

Ödül törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasaopoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Regnum Carya Golf&Spa Resort Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, European Tour direktörlerinden Richard Hills ve ISM Sorumlusu Andrew Chandler katıldı.

18. çukurda gerçekleştirilen ödül töreninde Turkish Airlines Open 2017 Şampiyonu Justin Rose kupasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun elinden aldı. Madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sembolik ödül çekini ise Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu sundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Justin Rose’a teşekkür ederken, Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan ve örnek oluşturan sporcu kişiliği nedeniyle üstün hizmet madalyası verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Böyle prestijli bir turnuvada bulunmak bizler için gurur verici. Gösterdiğiniz dostluk ve Türk sporuna verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri önümüzdeki yıl tekrar Antalya’da görmeyi diliyorum” şeklinde konuştu.

Justin Rose yaptığı konuşmasında, “Golf sporuna ve bu turnuvaya verdikleri desteklerden dolayı Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Tüm oyuncularla birlikte Türkiye’de, bu organizasyonda bulunmak oldukça heyecan verici ve keyifliydi” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar