"Triatlona katkı sağlayacak herkese kucak açacağız"

- Türkiye Triatlon Federasyonunun başkan adayı Bayram Yalçınkaya: - "Triatlon ciddi anlamda kan kaybı yaşıyor" - "Yaş gruplarıyla ilgili 2024, 2028 ve 2032 ile ilgili 3 ayrı proje başlatacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Triatlona katkı sağlayacak herkese kucak açacağız"


ANKARA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonunun başkan adayı Bayram Yalçınkaya, triatlonda çok büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Triatlona katkı sağlayacak herkese kucak açacağız." dedi.

Yalçınkaya, adaylık süreci ve projeleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Federasyonun 19 Haziran Salı günü Ankara'da yapılacak olağanüstü genel kurulunda mevcut başkan İsa Tamer Çelik ile birlikte aday olduklarını hatırlatarak, göreve seçilmeleri halinde ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atacaklarını söyledi.

Triatlon sporuyla 1993 yılında ilgilenmeye başladığını ve sporculuk kariyerinde önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Yalçınkaya, "Özellikle sporcu sayımızda çok ciddi bir düşüş var. Aktif sporculuk dönemimizde elitlerde 45-50 sporcu start alırken, bu sayı şu anda 5 kişiye kadar düştü. Özellikle bu konuda ciddi bir çalışma içine girmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Milli takım seçmelerinde kriterlerin belli olmaması ve yıllık faaliyet programının bile zamanında yayımlanmaması gibi sorunlar olduğunun altını çizen Yalçınkaya, "Uluslararası yarışmalara bile sporcularımız kendi imkanlarıyla gidiyor. Camiamızda, bu tür konularla ilgili tepkiler var. Bu tarz sıkıntılar nedeniyle, son genel kurulda delegeler yüzde 40 imza toplayarak olağanüstü genel kurul yapılmasını sağladı." diye konuştu.

Bayram Yalçınkaya, camianın içinden gelen birisi olarak sorunları ve çözümlerini bildiğini aktararak, "Deneyimlerimi, branşımıza aktarmak istiyorum. Alanında bilgili birçok isim yönetim kurulumuzda yer alacak. Federasyonda antrenörlerle ilgili bir gelişme yok. Sporcularla ilgili herhangi bir altyapı çalışması yapılmamış. Yıllık faaliyet programları bile net ve zamanında ilan edilmemiş. Faaliyet programı özellikle antrenörler için en önemli konulardan biridir. Geliştirebileceğimiz çok konu olduğunu görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"İnsanların federasyona güveni kalmamış." diyen Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Bu tür sıkıntılar sonrasında sporu bırakan arkadaşlarımız bile oldu. Tüm sıkıntıları biliyoruz ve bunlara yönelik projelerimiz olacak. Kulüplerimizin maddi yardıma ihtiyacı var. Yaş gruplarıyla ilgili 2024, 2028 ve 2032 ile ilgili 3 ayrı proje başlatacağız. Tüm bu projelerin, uluslararası geçerliliği olacak. Hatta uluslararası federasyonla ortak yapmayı planladığımız projelere de sahibiz. Biz küçük bir camiayız. Benim veya senin adamından ziyade triatlona katkı sağlayacak herkese kucak atacağız. Kim branşımıza fayda sağlamak isterse, kapılarımız açık."

Yorumlar