"Sporcularımızı yarışma programlarında görmekten mutluyum"

- Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı: - "Sporcularımız yarışmalardaki başarılarıyla kick boksun adını çok iyi bir şekilde duyuruyorlar" - "Madalya ve sporcu sayısını artırmak ilk hedeflerimiz arasında"

Google Haberlere Abone ol
"Sporcularımızı yarışma programlarında görmekten mutluyum"


KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, televizyonlardaki yarışma programlarına katılan sporcuların, kick boksun adını iyi bir şekilde duyurduğunu söyledi.

Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boksun geçen yılın verilerine göre tüm branşlar içerisinde lisanslı sporcu sayısı bakımından dördüncü sırada olduğunu ifade etti.

Branşın gelişmesi için bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Kayıcı, bu çalışmaların kick boksun tanınmasında fayda sağladığını dile getirdi.

Son zamanlarda federasyona bağlı sporcuların televizyonlardaki yarışmalara katıldığını anımsatan Kayıcı, "Sporcularımız yarışmalardaki başarılarıyla kick boksun adını çok iyi bir şekilde duyuruyor. Sporcularımızı yarışma programlarında görmekten mutluyum. Onlarla gurur duyuyorum. Sporumuz eğer üniversitelerde, birçok meslek gruplarında hatta yarışmalarda dahi varsa, kick boks gelişimini tamamlamış demektir. Kick boksun adını iyi şekilde duyuran herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.


- "Sporcu ve madalya sayısını artırmayı hedefliyoruz"


Kayıcı, geçen yılın rakamlarına göre aldıkları madalya sayısına göre üçüncü sırada olduklarını hatırlattı.

Gün geçtikçe kick boks camiasının büyüdüğünü aktaran Kayıcı, şunları kaydetti:

"Biz her yerde olmak durumundayız. Okullarda, üniversitelerde, emniyet teşkilatında, silahlı kuvvetlerde varız. Bu sebeple kick boks halkın sporudur. Halkın sporu olmak kolay bir şey değil. Bu sporun içerisinden gelenler, bu camiayı daha iyi yönetir. Bundan sonra çalışmalarımızı büyük bir gayretle devam ettireceğiz. Madalya ve sporcu sayısını artırmak ilk hedeflerimiz arasında. Başarı grafiğimizi en yüksek seviyeye getirmek istiyoruz."

Salim Kayıcı, çocukların sporla iç içe olması gerektiğini belirterek, bu sayede yeni nesillerin kötülüklerden uzak kalacağının altını çizdi.


Yorumlar