Rüzgar sörfü: Slalom Türkiye Ligi

- 2018 sezonunun ilk ayağı Ayvalık'ta başladı

Google Haberlere Abone ol
Rüzgar sörfü: Slalom Türkiye Ligi


BALIKESİR (AA) - Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Ligi'nde 2018 sezonunun ilk ayağı, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Ayvalık Belediyesi iş birliğinde düzenlenen, Paşalimanı ve Çamlık sahilinde gerçekleştirilen organizasyon 15 yaş altı, 17 yaş altı, 20 yaş altı, büyükler ve master kategorilerinde yapılıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sörf başta olmak üzere rüzgar sporlarının Ayvalık’ta uzun yıllardan bu yana yapıldığını söyledi.

Yarışmaların gerçekleştirildiği bölgenin çok güzel olduğuna dikkati çeken Gençer, "Bir yanı Cunda Adası, bir tarafı Ayvalık merkez, bir tarafı da ilçenin en güzel köşelerinden Çamlık. Arka tarafta da adalar ve Tabiat Parkı bulunuyor. Bana sorarsanız bundan güzel bir parkur olabileceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

Gençer, yarışmalara olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, sporculara da başarılar diledi.

İkinci etapları Çeşme ve Dikili Belediyelerinin ev sahipliğinde yapılacak yarışlara ünlü sörfçü Çağla Kubat da katıldı.

Kubat, Ayvalık Belediyesi'nin şampiyona için güzel bir hazırlık yapmış olduğunu gördüklerini anlatarak, "Tabii buna Ayvalık'ın doğal güzelliği de eklenince, yarışmalar daha da zevkli bir hale geldi." dedi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile Türkiye Yelken Federasyonu Ayvalık Temsilcisi Halil Ergül de şampiyonayı izledi.

Zaman zaman rüzgar hızının düşmesi nedeniyle kısa molalar verilen şampiyonada dereceye girecek sporculara ödülleri yarın düzenlenecek törenle takdim edilecek.


Yorumlar