Maçın ardından

- Giresunspor Teknik Direktörü Metin Diyadin: "Sezona galibiyetle başladık. İyi bir başlangıç yaptık" - Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa: "Beraberliği yakaladık ancak eksik kalınca oyunda istediğimizi yapamadık"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


GİRESUN (AA) - Spor Toto 1. Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk haftasında konuk ettiği Eskişehirspor'u 3-1 yenen Giresunspor'un teknik direktörü Metin Diyadin, galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Diyadin, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Oyuncularının ilk kez takım olarak mücadele ettiklerini aktaran Metin Diyadin, Eskişehirspor'un yeni transferlerine lisans çıkaramaması nedeniyle karşılaşma öncesi kendilerinin favori gösterildiğini ifade etti.

Maça iyi başladıklarını ve öne geçtiklerini anlatan Diyadin, "Karşılaşmada rakip 10 kişi kalınca oyunun kontrolü bize geçti. İkinci yarıda daha etkili oynadık. Sezona galibiyetle başladık. İyi bir başlangıç yaptık." diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, takım olarak kısa zamanda uyum sorununu aşmayı hedeflediklerini, ilerleyen haftalarda daha iyi bir oyun ortaya koyacaklarını kaydetti.


- Fuat Çapa: "Kırmızı kart bize pahalıya mal oldu"


Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, yeni transferlerine lisans çıkaramadıkları için Giresunspor karşısında genç bir kadro ile mücadele ettiklerini belirtti.

Çapa, maçta ilk 15 dakikanın ardından oyuna ortak olduklarını, ancak gördükleri kırmızı kartla sahada eksik kaldıklarını aktararak, "Beraberliği yakaladık ancak eksik kalınca oyunda istediğimizi yapamadık. Kırmızı kart bize pahalıya mal oldu. Rakibimiz kadar oyuncularım da koştu fakat Giresunspor tecrübeli bir ekip ve istedikleri oyunu sahaya yansıttılar." diye konuştu.

Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumdan kurtulması için herkesin gereken katkıyı yapmasını isteyen Çapa, "Bundan sonraki süreç bizim için çok önemli. Herkes sorumluluk almalıdır. Umarım en kısa zamanda sorun çözülür ve yen transferlerimizi gelecek hafta oynatabiliriz." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar