Maçın ardından

- Kayserispor Yardımcı Antrenörü Ertürk: "Maçın hakkı belki de beraberlikti" - Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Bakkal: "Çok önemli bir 3 puan aldık"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


KAYSERİ (AA) - Kayserispor Yardımcı Antrenörü Hakan Ertürk, Aytemiz Alanyaspor karşısında özellikle maçın ilk yarısında kendilerine yakışmayan bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Teknik direktör Marius Sumudica'nın cezası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahalarında 2-1 yenildikleri Aytemiz Alanyaspor maçının ardından kameralar karşısına geçen antrenör Hakan Ertürk, takımlarının geriye düşmesine rağmen kısa sürede beraberliği yakaladığını belirtti. Galibiyeti getirecek pozisyonlara da girdiklerini ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Maçın hakkı belki de beraberlikti. İkinci yarı golü yedikten sonra golü bulduk. Arkasından da iki tane yüzde 100 pozisyonumuz var. Bunları değerlendirsek çok olumsuz oynadığımız bir maçtan galibiyetle ayrılabilirdik. Sezonun ilk yarısında ligde en gözde futbol oynayan takımlarından bir tanesiydik. En agresif, en fazla faul yapan, en fazla top kapan takımdık. Bu veriler bizim hedefimizi ve beklentimizi yükselmişti. Bundan dolayı kendimize bir hedef koyduk. İkinci yarı bazı şeyler ters gitti, takviyelerimiz çabuk uyum sağlamadı. Biz kaybettiğimizde rakiplerimiz de kaybettiği için hedeften kopmadık ve bu maça kadar geldik. Belki bu maçı kazansak yüzde 70-80 Avrupa hedefine gidecek takım bizdik. Sonuçta 3 maçımız var, lig bitene kadar bu hedefi kovalayacağız."


- Bakkal: "İnanılmaz bir maç kazandık"


Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, iyi oynadıklarını ve kendileri için hayati önem arz eden 3 puanı hanelerine yazdırdıklarını söyledi.

Bu maçın kendilerini ligde bırakacak bir karşılaşma olduğunu, oyuncularının ilk golden sonra çekingen oyununun temelinde de bunun yattığını dile getiren Bakkal, "Geldiğim günden beri iyi oynayan bir takım var. Her takımı yenebilecek bir oyuncu grubuna sahibim. Bugün de onu yaptılar. Çok önemli bir 3 puan aldık. İnşallah haftaya da final maçı oynayacağız. Bu takımın bir an önce rahatlaması ve lig patenti alması en önemli arzum." dedi.

Bu maçta Kayserispor'un hücum alanlarını iyi kapattıklarını ve ilk yarı önemli pozisyonları gole çeviremediklerini aktaran Bakkal, "İnanılmaz bir maç kazandık. Dönemeci çok iyi aldık ve artık önümüz düz, bunun da kıymetini bilip gevşemeden önümüzdeki maça hazırlanacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum, tek isteğim Alanyaspor'u ligde bırakmak." diye konuştu.

Yorumlar