Kadın okçuların hedefi Avrupa şampiyonluğu

- Polonya'da düzenlenecek Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda mücadele edecek klasik yay kadın milli takımını oluşturan Yasemin Ecem Anagöz, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Aybüke Aktuna'nın hedefi şampiyonluk - Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz: "Avrupa Şampiyonası'nda hem bireysel hem takım halinde hem de karışık takımda üç madalya birden bekliyorum. Avrupa Şampiyonu olacağımıza inanıyorum" - Milli okçu Aybüke Aktuna: "Yaşımız küçük olmasına rağmen tecrübeli bir takımız. Birbirimize güvenimiz tam" - Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin: "Hedefimiz, takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda yine kürsüde yer almasını sağlamak"

Google Haberlere Abone ol
Kadın okçuların hedefi Avrupa şampiyonluğu


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Polonya'da yapılacak Avrupa Okçuluk Şampiyonası'na hazırlanan klasik yay kadın milli takımı, hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

Okçuluk Milli Takımı, Legnica kentinde 27 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şampiyona öncesi son hazırlık kampını Antalya'da gerçekleştiriyor.

Klasik yay kadın milli takımını oluşturan sporcular Yasemin Ecem Anagöz (20), Gülnaz Büşranur Coşkun (19) ve Aybüke Aktuna (24), iyi bir sezon geçiriyor. Milli takım, İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen 2018 Akdeniz Oyunları ve Bulgaristan'ın Sofya kentinde gerçekleştirilen 2018 Avrupa Grand Prix yarışında üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

Bireysel kategoride Aybüke Aktuna Akdeniz Oyunları'nda üçüncü olurken, karışık takımda Yasemin Ecem Anagöz Berlin'de düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası'nda Mete Gazoz'la birlikte üçüncü ve 2018 Avrupa Gençler Şampiyonu olan Gülnaz Büşranur Coşkun ise Avrupa Grand Prix yarışmasında yine Mete Gazoz'la birlikte gümüş madalyaya uzandı.


- "Üç madalya birden bekliyorum"


Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılından beri şampiyonalar için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, beş senenin sonunda bu çalışmanın meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Henüz hak ettikleri yerde olmadıklarını belirten Yasemin Ecem, "Daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Bunun için de 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar önümüzde süreç var. Avrupa Şampiyonası'nda hem bireysel hem takım halinde hem de karışık takımda üç madalya birden bekliyorum. Avrupa Şampiyonu olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.


- "Yaşımız küçük ama tecrübeliyiz"


Milli okçu Aybüke Aktuna ise iddialı bir şekilde başladıkları sezonda Akdeniz Oyunları'nda ve Avrupa Grand Prix'sinde takım halinde üçüncü olduklarını anımsattı.

Yaşlarının küçük olmasına karşın takımına güvendiğini dile getiren Aybüke, "Yaşımız küçük olmasına rağmen tecrübeli bir takımız. Birbirimize güvenimiz tam. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan da madalya ile döneceğimize inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Milli okçu Gülnaz Büşranur Coşkun da Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının çok güzel gittiğini, bu yüzden şampiyonadan umutlu olduklarını aktardı.

Yaptıkları çalışmaların meyvelerini yeni yeni almaya başladıklarını vurgulayan Gülnaz Büşranur, "Hem bireysel hem de takım olarak birinci olmayı hedefliyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Çok iyi bir hava yakaladılar"


Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise kadınlarda özledikleri başarıları yakalamaya başladıklarını ifade etti.

Kadın sporcularla geleceğe umutlu baktıklarına dikkati çeken Ergin, üç genç sporcunun da kariyer basamaklarını başarılı bir şekilde çıktığını anlattı.

Ergin, hem Akdeniz Oyunları'nda hem de Avrupa Grand Prix'sinde oyuncularının madalya almayı başardığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Hedefimiz, takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda yine kürsüde yer almasını sağlamak. Çok iyi bir hava yakaladılar. Üç tane yaşı birbirine yakın ortak zevkleri olan, birlikte vakit geçirmekten hoşlanan sporcularımız var. Bu birliktelik onların daha birbirlerine güvenerek ok atmalarını daha başarılı olmalarını sağlıyor. Hem de bütün takımın sinerjisine katkı sağlıyor."

Yorumlar