İspanya'da Lopetegui dönemi

- İspanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne Julen Lopetegui getirildi

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da Lopetegui dönemi


İSTANBUL (AA) - İspanya Milli Futbol Takımı'nda Vicente Del Bosque'den boşalan teknik direktörlük görevine İspanyol çalıştırıcı Julen Lopetegui getirildi.

İspanya Futbol Federasyonunun (RFEF) internet sitesinden yapılan açıklamada, 49 yaşındaki Lopetegui ile anlaşma sağlandığı bildirildi.

Real Madrid altyapısında başladığı futbol hayatını 2002 yılında noktalayan Lopetegui, antrenörlük kariyerine bir yıl sonra İspanya 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda başladı. Daha sonra İspanya'nın Rayo Vallecano ve Real Madrid B takımlarını çalıştıran 49 yaşındaki teknik adam, 2010-2014 yıllarında sırasıyla İspanya 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında görev yaptı.

Lopetegui, 2012'de İspanya 19 Yaş Altı Milli Takımı, bir yıl sonra da 21 Yaş Altı Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonluğu elde etti. İspanyol teknik adam Lopetegui, 1,5 yıl görev yaptığı ve kupa kazanma başarısı gösteremediği Portekiz temsilcisi Porto'ya 2014-2015 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynattı.

Federasyon, bu ay başında 2008 yılından beri milli takımı çalıştıran ve İspanya'ya 2010 FIFA Dünya Kupası ile 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandıran 65 yaşındaki İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.




Yorumlar