İşitme engelli şampiyonlar, yurda döndü

- Finalde Ukrayna'yı 4-0 yenerek Avrupa şampiyonu olan İşitme Engelliler 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın oyuncuları, İstanbul'da çiçeklerle karşılandı

Google Haberlere Abone ol
İşitme engelli şampiyonlar, yurda döndü

İSTANBUL (AA) - İşitme Engelliler 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ukrayna'yı 4-0 yenerek şampiyon olan milli takım kafilesi, Türkiye'ye döndü.

THY'nin tarifeli uçağıyla İsveç'in başkenti Stockholm'den İstanbul'a gelen milli takım oyuncularını ve teknik heyetini, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Savaş Gökmen ve Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu çiçeklerle karşıladı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Takım Teknik Direktörü Ali Metin, çok gururlu ve mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'ye böyle bir şampiyonluğu hediye etmenin kendilerini daha da mutlu ettiğini aktaran Metin, "Bizi destekleyen tüm arkadaşlara, milletimize ve İsveç'teki gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. Maç biter bitmez bizi arayan Türkiye Futbol Federasyonundan Cengiz Zülfikaroğlu'na buradan ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Riva'da bu çocuklarımızın kamp yaparak oraya gitmesi çocuklarımıza daha çok heves ve kuvvet verdi." diye konuştu.

Final maçının zorlu geçtiğini anlatan Metin, "Ukrayna iyi bir takım. İlk devre 3-0 bitti. Daha sonra 75. dakikada 4. golü attık. Golün ardından işi başka şekle taşımaya başladılar. Çocuklara tekme attılar. Yedek kulübesine saldırdılar. Türk seyircisiyle diyalog kurmaya çalıştılar. Hakem de bu hareketleri boş bırakmadı. 3 oyuncularını kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Biz eze eze yendik." şeklinde görüş belirtti.

Metin, bundan sonraki hedeflerinin 21 Yaş Altı'ndan milli takıma geçen gençlerin gelecek sene Yunanistan'da yapılacak şampiyonada birinci olması ve yenilenecek takımla aynı başarıları elde etmek olduğunu kaydetti.


- Takım kaptanı Kasım: "Destek veren herkese teşekkür ediyoruz"


Çevirmen aracılığıyla konuşan sporculardan takım kaptanı Kasım Kılınç, şampiyon olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Elemeleri geçtikten sonra gruptan çıktıklarını anlatan Kılınç, "Finalde şampiyon olduk. 2 yıl önce şampiyon olamadığımız için üzülmüştük. Şimdi şampiyon olarak döndük. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ali Dalkıran ise 2 yıl önce Polonya'da 2. olduklarını hatırlatarak, "Orada şampiyonluk nasip olmadı burada şampiyon olduk. Çok mutluyuz. Yeni arkadaşlarımız tecrübe kazandı. Daha deneyimli bir takım olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından milli takım, beraberinde getirdikleri şampiyonluk kupasıyla basına poz verdi.

Yorumlar