Gazi torunu sporda "sınır" tanımıyor

- Modern pentatlon branşında birçok madalya alan milli sporcu Sesim Alpuğan, başarısını olimpiyatlarda kürsü yaparak taçlandırmayı hedefliyor - Büyük dedesi Kurtuluş Savaşı ve dedesi de Kıbrıs gazisi olan Sesim, Reyhanlı ilçesinde Mehmetçik adına düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda yarışmanın gururunu yaşadı - Milli sporcu Sesim: "Büyük dedem Kurtuluş Savaşı, diğer dedem de Kıbrıs gazisi. Bu yarışta Mehmetçik ve şehitlerimiz için yarışmak benim adıma gurur vericiydi" - "İnşallah Türkiye'mi de olimpiyatlarda temsil edip gururla kürsüye çıkacağım"

Google Haberlere Abone ol
Gazi torunu sporda "sınır" tanımıyor


HATAY (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Modern pentatlonda başarıları bulunan milli sporcu Sesim Alpuğan, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil ederek madalya hedefliyor.

Modern pentatlona 6 yıl önce başlayan 18 yaşındaki Sesim Alpuğan, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda birçok başarıya imza attı. Üç senedir milli formayı terleten genç sporcu, Avrupa üçüncülüğü ile 8 defa da Türkiye Şampiyonluğu elde etti.

Sesim, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunca, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen Zeytin Dalı Lazer-Run Türkiye Şampiyonası'nda, yaş kategorisinde birinci oldu.

Kıbrıs'ta dedesi, Kurtuluş Savaşı'nda da büyük dedesi gazi olan Sesim, anlamlı bir organizasyonda yer almanın gururunu yaşadı.

Başkent Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sesim Alpuğan, AA muhabirine, üniversite sayesinde spor hayatının daha da düzene girdiğini anlattı.

Sesim, sporun kendisine güzel bir hayat sunduğunu dile getirerek, yurt dışında yarışmalara katılarak spordaki profesyonelliği görme şansı bulduğunu söyledi.


- "Şehitlerimiz adına yarışmak mükemmel bir duygu"

Zeytin Dalı Lazer-Run Türkiye Şampiyonası'nın kendisi açısından önem taşıdığını vurgulayan Sesim, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şampiyonaya da hem tecrübe olması hem de taşıdığı anlam dolayısıyla katıldım. Ben gazi torunuyum. Büyük dedem Kurtuluş Savaşı, diğer dedem de Kıbrıs gazisi. Bu yarışta Mehmetçik ve şehitlerimiz için yarışmak benim adıma gurur vericiydi. Milli sporcu olarak dünya şampiyonası da önemli ama bu yarışmada şehitlerimiz adına yarışmak mükemmel bir duygu."

2020 Olimpiyatları'na katılmayı çok istediğini aktaran Sesim, "Asıl hedefim ise 2024 ve 2028 olacak. Bu iki olimpiyatta da kürsü yapmaya çalışacağım. Pentatlon, 30-35 yaşına kadar yapılacak bir branş. Dünya Kupası'nda büyükler yarışına gittim ve büyük yaşta yarışmacılar vardı. Ben de uzun süre yapmayı planlıyorum. İnşallah Türkiye'mi de olimpiyatlarda temsil edip gururla kürsüye çıkacağım." şeklinde konuştu.

Yorumlar