Engellileri sualtı ile buluşturacak ilk eğitmenler hazır

- Engellilerin donanımlı dalış yapabilmesine yönelik Türkiye'de ilk kez Kocaeli'de gerçekleştirilen seminerde başarılı olan 49 dalıcı, Engelli Dalıcı Eğitmen Belgesi aldı

Google Haberlere Abone ol
Engellileri sualtı ile buluşturacak ilk eğitmenler hazır

ANKARA (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle engellileri sualtı ile buluşturacak Engelli Dalıcı Eğitmen Semineri düzenlendi.

TSSF'den yapılan açıklamaya göre engellilerin donanımlı dalış yapabilmesine yönelik Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen seminerde başarılı olan 49 dalıcı, Engelli Dalıcı Eğitmen Belgesi aldı.

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde düzenlenen seminerde teorik derslere ve havuzda su uygulamalarına katılan eğitmenlere, Engelli Dalış Dalıcı Talimatı'ndaki kurallar ve standartları içeren sunumlar yapıldı.

Ümmü Kumru Özel Rehabilitasyon Merkezi'nden 4 uzmanın da katıldığı seminerde yapılan havuz uygulamalarına bir görme, üç bedensel engelli vatandaşın katılmasıyla gerçek bir donanımlı dalış eğitim ortamı oluşturuldu.

Engelli sağlığı, sualtında yaşanabilecek sorunlar, alınması gereken aksiyonlar gibi birçok konuda uzmanlar tarafından eğitmenler bilgilendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSSF Başkanı Şahin Özen, "49 dalıcı eğitmenimiz, Türkiye'de ilk kez verilen belgeler sayesinde ülkemizin dört bir yanında engelli vatandaşlarımızı donanımlı dalışla buluşturacak. Dünya Engelliler Haftası'nda önemli bir projeyi başlatmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Engellilerimizin engellerini kaldırarak onları sualtıyla buluşturmaya yeni etkinliklerle devam edeceğiz. Katılan ve başarılı olan bütün eğitmenlerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar