Dünya Ralli Şampiyonası

- Şampiyonanın 10. ayağı Türkiye Rallisi kapsamında pilotlar Çetibeli, Ula ve Çiçekli etabında kıyasıya mücadele etti

Google Haberlere Abone ol
Dünya Ralli Şampiyonası

MUĞLA (AA) - Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Türkiye Rallisi adı altında Marmaris'te gerçekleştirilen 10. ayağı kapsamında Çetibeli, Ula ve Çiçekli etabında start verildi.

Toplam 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcunun katıldığı organizasyonun ikinci gününde pilotlar, sabah saatlerinde Asparan'daki servis alanından çıkarak yarışmanın en uzun etabı olan 38.10 kilometre uzunluğundaki ve yarışma boyunca görebilecekleri tüm zemin koşullarıyla tanışacağı Çetibeli etabında start aldı.

Çetibeli etabında pilotlar ormanlarla kaplı alanda hızlı ve teknik virajlarla karşılaşırken, uzun ve hızlı bir tırmanma bölümünün ardından geniş yayla alanına ulaştı.

Doğal ve teknik zıplama alanlarının da bulunduğu etapta çok sayıda yabancı izleyici, pilotların görsel şovlarını da ayakta alkışlayarak destek verdi.

Çetibeli etabının ardından en büyük seyirci noktasına sahip 21.75 kilometrelik Ula etabına geçen pilotlar, burada seyirci noktasının etrafında mücadele etti.

Pilotlar, bu etabın ardından dağın zirvesinden deniz seviyesine kadar uzanan ve keskin virajların bulunduğu inişlerle dolu 12.57 kilometre uzunluğundaki Çiçekli etabında yarıştı.

Çok teknik sürüş gerektiren etapta pilotlar, tekniği ve hızı birleştiren çok dar virajlarda becerilerini gösterdi.

Sabah saatlerinden itibaren yarışları izlemek için etaplarda yerlerini alan yerli ve yabancı seyirciler, ülkelerine ait bayraklarla pilotlara destek verip, fotoğraf çekti.

Yarışlar, öğleden sonra aynı etaplarda devam edecek.

Yorumlar