Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri

- Türkiye genelinden 271 sporcunun katıldığı organizasyonda, rakibine "altın puan"la üstünlük sağlayan Ahmet Selbest, başpehlivan oldu

Google Haberlere Abone ol
Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri


ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ahmet Selbest kazandı.

Nazmi Avluca Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye genelinden 271 sporcu katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonunun desteğiyle düzenlenen ve 21 kategoride gerçekleştirilen müsabakalar, çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Pehlivanların rakiplerini yenebilmek için büyük çaba gösterdiği müsabakalarda en çok ilgi, 30 pehlivanın yarıştığı başpehlivanlık mücadelesine gösterildi.

Yarı finalde rakiplerini yenen Ahmet Selbest ile Ömer Faruk Kalener, er meydanında başpehlivanlık için karşı karşıya geldi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve yaklaşık 25 dakika süren müsabaka sonunda rakibine "altın puan"la üstünlük sağlayan Selbest, başpehlivan oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara para ödülünün yanı sıra kupa ve madalya takdim edildi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, burada yaptığı konuşmada, Çorum'un güreş sporu için önemli bir il olduğunu, birçok güreşçinin uluslararası alanda derece yaptığını söyledi.

Çorum Belediyesi olarak ata sporu olan güreşin daha da gelişmesi ve ilgi görmesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Gül, "Belediye olarak güreşe büyük önem veriyoruz. Çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'deki liglerde mücadele veriyoruz. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında gurur veren dereceler alıyoruz. Biz güreşi önemsedikçe pehlivanlarımıza hak ettikleri kıymeti verdikçe gençlerimizin güreşe olan teveccühü de artıyor." dedi.

Gül, Çorum Belediyespor'un milli güreşçisi Selim Kozan'ın 2-10 Eylül tarihlerinde Brezilya'da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda ikinci olduğunu anımsatarak, "Milli sporcumuz, bayrağımızı dalgalandırdı. 12 yaş altı takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Sporcularımızdan Yunus Coşkun, Karakucak Şampiyonası'nda ikinci oldu. Gençler Karakucak Türkiye Şampiyonası'nda da takım halinde şampiyon olduk. İnşallah bu başarılarımız artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Kaya da karakucak güreşlerine ev sahipliği yapmasından dolayı Çorum Belediyesine ve katılımlarından dolayı güreşçilere teşekkür etti.

Yorumlar