Bulgar antrenörden Türk cimnastiğine sporcu desteği

- Ritmik Cimnastik Milli Takımı'nı çalıştıran Bulgar antrenör Kameliya Dunavska, Dünya Şampiyonası'nda ülkesinden 2 sporcusunu Türkiye adına yarıştıracak - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen: "2020 Tokyo Olimpiyatları hedefi doğrultusunda, antrenörümüzün 2 sporcusunu Türkiye adına yarıştıracağız" - "Milli takım antrenörümüz Dunavska, bizim için fedakarlık yaptı"

Google Haberlere Abone ol
Bulgar antrenörden Türk cimnastiğine sporcu desteği


ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Bulgaristan'da düzenlenecek 36. Ritmik Cimnastik Bireysel ve Grup Dünya Şampiyonası'nda 2 Bulgar sporcu, Türk Milli Takımı formasını giyecek.

Başkent Sofya'da 6-17 Eylül'de organize edilecek şampiyonada, Türkiye'yi bireyselde Derya Demirörs ile Kamelya Tuncel, grup müsabakalarında ise Başak Nida Karaevli, Duygu Doğan, İpek Vardar, Emiliya Radicheva ve Aleksandra Mitrovich temsil edecek.

Milli takımı çalıştıran Bulgar antrenör Kameliya Dunavska, Türkiye'nin ilk 24'e girerek 2020 Tokyo Olimpiyatları kota mücadelesini sürdürebilmesi için, ülkesinden 2 sporcusu Radicheva ve Mitrovich'e Türk Milli Takımı forması giydirecek.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nda öncelikli hedefleri arasında, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yönelik kota mücadelesinin bulunduğunu söyledi.

Artistik cimnastikte 2012 Londra Olimpiyatları'na Göksu Üçtaş Şanlı ile ilk katılımı sağladıklarını ve ardından tarihi ilkleri yaşadıklarını anlatan Çelen, "Ritmik ve trampolin cimnastikte de olimpiyat hedefimiz var. Ritmik cimnastikte ilk 24 ülke arasına girmek istiyoruz." dedi.

Göksu Üçtaş Şanlı'nın olimpiyatlara katılımının, Türk cimnastiğinde hedefleri yükselttiğini vurgulayan Çelen, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'daki Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat yolundaki ilk hedefimize ulaşmak istiyoruz. Genç yaş gruplarında sporcularımız var ve olimpiyatlara yönelik hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bulgar antrenörümüz ile stratejiler oluşturarak, planlamalar yaptık. Grup müsabakalarında takımı tamamlamak için 2 sporcuya ihtiyacımız vardı. Alt yaş gruplarında yer alan sporcularımızın yaşları tutmadığı için büyüklerde eksik kalınca, antrenörümüzün 2 sporcusunu getirdik. 2020 Tokyo Olimpiyatları hedefi doğrultusunda, antrenörümüzün 2 sporcusunu Türkiye adına yarıştıracağız. Dünya Şampiyonası'nda ilk 24'e girebilmek için böyle bir hedef ve strateji belirledik."

2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota mücadelesi için Bulgaristan'daki Dünya Şampiyonası'nın büyük önem taşıdığını dile getiren Çelen, "Milli takım antrenörümüz Dunavska, bizim için fedakarlık yaptı. Transfer ettiğimiz sporcular için sembolik tutarda bir ücret ödeyeceğiz. Antrenörümüz, 'Türkiye'nin olimpiyat hedeflerine duyarsız kalamam.' dedi. Biz de bu işbirliği doğrultusunda olimpiyat hedeflerine yol almak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Çelen, bireysel müsabakalarda ise sporcuların 15-16 puana ulaşmalarının iyi bir netice olacağını kaydetti.

Yorumlar