2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'na doğru

- Milli basketbolcu Gizem Başaran: "Şansımız çok yüksek" - Asena Yalçın: "Gruptan lider çıkmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'na doğru


İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Gizem Başaran ile Asena Yalçın, İspanya'da 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek 2018 FIBA Dünya Kupası'nda adım adım ilerlemeye çalışacaklarını bildirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesine açıklamalarda bulunan oyunculardan Gizem Başaran, Dünya Kupası için öncelikle gruptaki rakiplere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Şansımız çok yüksek. Adım adım ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başarı için taraftar desteğin çok önemli olduğunu kaydeden milli oyuncu, "Hepimiz ay-yıldızlı formayı taşıyoruz. Onları görmek bizlere enerji veriyor. Maçlarımızda bizi desteklemeleri ayrı bir motivasyon." değerlendirmesinde bulundu.

Slovenya'da gerçekleştirdikleri kampı değerlendiren Gizem Başaran, şunları aktardı:

"Kamp ortamı sporcular için çok uygun. Salon ve otel arası 5 dakika. Antrenmanlara gidip hemen otelimize dönüyoruz. Yemek yiyip dinlenmek için çok zaman kalıyor. Bu bizim için çok önemli. O nedenle Slovenya'da zaman güzel geçiyor ve bol bol çalışıyoruz."

Milli takımın oyun kurucularından Asena Yalçın ise şampiyonada her rakibi ciddiye aldıklarını anlattı.

Grup mücadelesinde özellikle Avustralya'ya dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Asena Yalçın, şunları kaydetti:

"Sonuçta bu basketbol ve ne olacağı da belli olmaz. Herkesin şut attığı bir güne denk gelirsek maçı kaybedebiliriz. O nedenle tüm rakiplerimizi ciddiye almak durumundayız. Nijerya ve Avustralya ile hazırlık karşılaşmaları oynayacağız. Onları görme şansımız olacak. Gruptan lider çıkmak istiyoruz. Çapraz gruptan gelecek diğer takımları da düşünüyoruz."

Milli basketbolcu, Slovenya'da disiplinli bir çalışma ortamına sahip olduklarını ve enerjilerinin yüksek olduğunu belirtti.




Yorumlar