Spor engel tanımaz

- Doğuştan elleri olmayan Türkiye birincisi Muhammed Asbala, para-tekvandoda gözünü dünya şampiyonluğuna dikti - Milli takım kampına çağrılan Asbala: "Bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırmak" - Edikli Belediye Başkanı Musalli: "Muhammed, sporun hiçbir engel tanımadığını bütün dünyaya göstermiş olacak"

Google Haberlere Abone ol
Spor engel tanımaz


NİĞDE (AA) - HAMZA TAV - Para-tekvandoda Türkiye şampiyonu olup, milli takıma seçilen Muhammed Asbala, kendisine yeni hedef olarak dünya şampiyonluğunu belirledi.

Antrenörünün ısrarı üzerine başladığı para-tekvandoda başarı merdivenlerini hızla çıkan 17 yaşındaki Muhammed, sporun engel tanımadığını herkese gösteriyor.

Niğde'nin Edikli beldesinde yaşayan İsmail ve Nazile çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Muhammed Asbala, geçen hafta Ankara'da düzenlenen Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, bölgenin gururu oldu. Milli takım kampına da çağrılan Asbala'yı, beldedeki evinde ziyaret eden akrabaları ve hemşehrileri tebrik etti.

Dirseklerinden itibaren elleri olmayan Asbala, AA muhabirine, antrenörünün ısrarıyla spora başladığını söyledi.

Muhammed Asbala, Ankara'da katıldığı şampiyonada birinci olduğunu belirterek, "Hedefim birinci olmaktı, Allah'a şükür başardım. Milli takım kampına da çağrıldım. Bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırmak." dedi.

Resim yapmayı da sevdiğini, dirseğindeki küçük parmaklara sıkıştırdığı kalemle 5-6 yaşlarında resim çizmeye başladığını anlatan Asbala, "Hayalini kurduğum iki meslek var, polis ve asker olabilmek. Bu yüzden en çok polis ve asker resmi çiziyorum. Liseyi bu yıl bitirdim, üniversite okumayı düşünüyorum." diye konuştu.

Milli takım antrenörü Köksal Arıkan da Muhammed'i spora teşvik ettiğini, başarısıyla gururlandığını belirtti.

Arıkan, "Muhammed'i bir yıl önce lisede gördüm, kendisini spora çağırdım. Önce gelmek istemedi. İkinci defa çağırdım yine gelmek istemedi. Yaklaşık bir yıl önce kendisi salona geldi ve o gün bugündür antrenmanları hiç aksatmıyor. Bunun sonucunda Ankara'da Türkiye şampiyonu oldu. Muhammed, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılacak." diye görüşlerini aktardı.


- "Beklentilerin üzerinde başarı sergiledi"


Muhammed'in babası İsmail Asbala da oğlunun Türkiye şampiyonu olmasından dolayı büyük sevinç yaşadığını söyledi.

Spora başladığında oğlundan umutsuz olduklarını dile getiren İsmail Asbala, "Muhammed'in durumundan dolayı sporda pek başarı sağlayabileceğinden umudumuz yoktu. Antrenmanlarını aksatmamasından dolayı biraz umutlandım ve Ankara'da büyük bir derece kazanınca bundan sonra da büyük başarılar elde edeceğine yönelik kanaat oluştu." diye konuştu.

Oğlunun resim yeteneği de olduğunu vurgulayan Asbala, "Muhammed'in sesi de güzel. Okulundaki etkinliklerde söylediği şarkı ve ilahiler beğeni topluyor. Muhammed engel tanımadı. Gerçeği söylemek gerekirse ben Muhammed'den bu kadar başarı beklemiyordum, sandığımdan daha iyi çıktı. Beklentilerin üzerinde bir başarı gösterdi." ifadelerini kullandı.

Başarısından dolayı Muhammed'i ziyaret eden Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli de genç sporcunun kendilerine çok büyük bir sevinç ve onur yaşattığını kaydetti.

Musalli, "İnşallah katılacağı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaktır. Muhammed, sporun hiçbir engel tanımadığını bütün dünyaya göstermiş olacak. Kendilerine her türlü imkanı sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar