"Spor bir endüstri, bunun lokomotifi de Türkiye'de golf"

- Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "Dünyada profesyonel golf müsabakalarının yapıldığı çok önemli destinasyonlardan birisi olduk. Bunlara ev sahipliği yapmanın sportif getirisi yanında ülke turizmine ve turizm endüstrisine katkısı da göz ardı edilemez"

Google Haberlere Abone ol
"Spor bir endüstri, bunun lokomotifi de Türkiye'de golf"


ANTALYA (AA) - Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Spor bir endüstri, bunun lokomotifi de Türkiye'de golf." dedi.

Ağaoğlu, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde devam eden Turkish Airlines Challenge Golf Turnuvası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuva takviminde bu organizasyonun çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Antalya'da gerçekleştirilen turnuvanın hem sezon başı hem de bütün oyuncuların birinci öncelikli tercihi olması nedeniyle önem teşkil ettiğini belirten Ağaoğlu, hava koşulları ve tesislerin güzelliği dolayısıyla da tercih edildiğini vurguladı.

Organizasyonun yerinin değiştirilmesi düşüncelerinin olduğunu belirten Ağaoğlu, Challenge Tour'dan çok büyük itirazlar geldiğini, turnuvanın tarihi ve yerinin değiştirilmesini istemediklerini kaydetti.

Etkinliğin bir benzerini gelecek yıl Samsun'da yapmayı planladıklarını aktaran Ağaoğlu, 19 Mayıs'ta düzenleyecekleri turnuvanın aynı zamanda Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılına denk geldiğini ifade etti.

Türk golfü olarak dünyada çok önemli bir yere sahip olduklarını anlatan Ahmet Ağaoğlu, "Dünyada profesyonel golf müsabakalarının yapıldığı çok önemli destinasyonlardan birisi olduk. Bunlara ev sahipliği yapmanın sportif getirisi yanında ülke turizmine ve turizm endüstrisine katkısı da göz ardı edilemez. Antalya her sene 130-150 bin arasında golf turistine ev sahipliği yapıyor." diye konuştu.

Algı operasyonlarından dolayı 2016-2017 yıllarında özellikle Kuzey Avrupa, İngiltere ve İskoçya'dan gelen golf turisti sayısında azalmalar olduğunu anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"En büyük endişelerden biri güvenlik problemiydi. Öyle bir algı operasyonu yürütülüyordu ancak geçen yıl oynanan Turkish Open'ı İngilizlerin idolü Justin Rose'un kazanması ve spor kanallarında naklen yayınlanmasıyla bir anda o çabaları boşa çıkardı. Bunun çok pozitif yansıması oldu. Geçen seneye kıyasla İskandinav, İngiliz, İskoç ve İrlandalı sayısında yüzde 20-30 artış sağlandı. Hemen hemen 2010-2011'deki sayıyı yeniden yakalama şansını elde ettik. Bu yılki iki turnuva bunu pekiştirecek. 2019-2020'de yapılacak rezervasyonlar Antalya'daki golf sahalarının tam kapasiteyle kullanımını sağlayacak. Bu müsabakalar son derece önemli. Spor bir endüstri, bunun lokomotifi de Türkiye'de golf."

Ağaoğlu, ünlü golfçü Tiger Woods'un bu yıl Belek'teki Turkish Open'de sahaya çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Yorumlar