SpaceX astronotlarından ilk görüntü geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na dün gönderilen SpaceX astronotlarından ilk görüntüler gelmeye başladı. Henüz istasyona ulaşmayan astronotlar, kentdilerini taşıyan kapsülün içini gösteren görüntüler paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
SpaceX astronotlarından ilk görüntü geldi

ABD'den uzaya dün fırlatılan astronotlarından ilk görüntüler gelmeye başladı. SpaceX ve NASA ortaklığında, 2 Amerikalı astronot Crew Dragon adlı uzay mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderildi. Tahmini olarak 17.30'da hedefine ulaşacak roketteki 2 astronot ilk görüntülü mesajını paylaştı.

SpaceX ve NASA ortaklığında, ABD topraklarından 9 yıl aranın ardından ilk defa uzaya astronot gönderildi. Türkiye saatine göre dün saat 22.22'de havalanan uzak mekiğinin 19 saatlik yolculuk sonrası bugün saat 17.30'da Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaşması bekleniyor.

Ayrıca özel bir şirketin de ilk defa uzaya astronot göndermesi özelliğini taşıyan bu görevdeki astronotlardan ilk görüntü geldi. Dünya yörüngesindeki astronotlar gerçekleştirdikleri görüntülü görüşmede kapsüllerinin adını açıkladı. Doug Hurley ve Bob Behnken adlı astronotlar görüntülerde Endeavour adlı kapsüllerinin içerisini de gösterdi.

Yorumlar