Soylu'dan Avrupa'ya kötü haber, DEAŞ'lılar gönderiliyor

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın safına katılarak savaşan veya savaşmak için sınırı geçmeye çalışan DEAŞ mensuplarının vatandaşı oldukları ülkelere iadesi için geri sayım başlıyor. İçişleri Bakanı Soylu, ilk iadelerin Pazartesi gününden itibaren başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Soylu'dan Avrupa'ya kötü haber, DEAŞ'lılar gönderiliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan DEAŞ terör örgütü mensuplarının önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren vatandaşı oldukları ülkelere gönderilmeye başlanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda bu konuyu sık sık gündeme getiren İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa ülkelerinde DEAŞ tartışmalarının başlamasına neden olmuştu. Soylu bugün yaptığı bir açıklama ile DEAŞ'lı teröristlerin ülkelerine iadesinin Pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi. 

SOYLU DEAŞ BOMBASINI AVRUPA'NIN BAĞRINA BIRAKTI

Avrupa'da birçok ülke Soylu'nun bomba etkisi yaratan açıklamalarının ardından Avrupalı olup da Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın safına katılan teröristlerin iade edilmesine tepki göstermişti. ABD ve terör örgütü YPG tarafından yakalandıktan sonra bırakılan ve Türkiye tarafından tekrar yakalanan DEAŞ'lıların Suriye'de kalmasını isteyen Avrupa ülkeleri, DEAŞ'lılar için endişeye kapıldı. Ankara'daki bir açılış töreninde konuşan Soylu, "Şimdi biz bunları size iade edeceğiz diyoruz. Pazartesiden itibaren başlıyoruz" dedi.

Yorumlar