Soylu son rakamı açıkladı, 50 milyona dayandı

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni kimlik kartlarına başvuruların devam ettiğini ve başvurular sonucunda yeni kimliğini alan vatandaşların sayısının 49 milyon 270 bine ulaştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Soylu son rakamı açıkladı, 50 milyona dayandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 49 milyon 270 bin vatandaşın başvurusu sonucu yeni kimlik kartını aldığını söyledi.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde 801 pasaport başvuru noktası, 808 sürücü belgesi başvuru noktasının hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Pasaport ve sürücü belgesi için yapılan müracaattan 1+3 günde belgelerin sahiplerine teslim edildiğini kaydeden İçişleri Bakanı Soylu, ehliyet ve pasaportların devri tarihinden bugüne kadar toplam 3 milyon 400 bin yeni nesil pasaport, 7 milyon 300 bin sürücü belgesi verildiğini söyledi.

Soylu vatandaşların başvurusu üzerine verilen yeni nesil kimlik kartı sayısını da  açıkladı.

49 milyon 270 bin vatandaşın başvurusu sonucunda yeni kimlik kartını aldığını söyleyen Süleyman Soylu, yıl bittiğinde 50 milyon kişiye kimlik kartlarının verilmiş olacağını "Yıl bitmeden inşallah 50 milyonu devirmiş olacağız ya da 50 milyon eşiğinde olacağız." sözleriyle açıkladı.

Tüm nüfus defterleri ve belgelerinin dijital ortama aktarılması projesini başlattıklarını açıklayan Süleyman Soylu, halihazırda 251 milyon belgenin sisteme aktarıldığını duyurdu.

Soylu, sadece 2019 yılında yaklaşık 60 milyon belgenin sisteme aktarıldığını açıklayarak, "küçümsenecek bir rakam değildir. İnşallah proje 2020 yılında da tamamlanmış olacaktır. Depolama maliyetinden tutun, arşive erişim hizmetlerinden yıllık ortalama 75 bin belgenin basım masrafına kadar önemli bir tasarruf söz konusu olacaktır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar