Twitter profilime kim baktı sorusunun cevabı var mı?

Twitter profilime kim baktı sorusunu soran birçok sosyal medya kullanıcısı farkında olmadan saldırganların hedefi haline geliyor, sosyal medya hesabını ve kullandığı elektronik aletin kontrolünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter profilime kim baktı sorusunun cevabı var mı?

Sosyal medya kullanıcılarının cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri de Twitter profilime kim baktı sorusudur.

Peki, Twitter profilime kim baktı sorusunu soran birçok sosyal medya kullanıcısı farkında olmadan saldırganların hedefi haline geliyor, sosyal medya hesabını ve kullandığı elektronik aletin kontrolünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Facebook, Instagramp, Pinterest, Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanan birçok sosyal medya kullanıcısının cevabını en çok merak ettiği soruların başında Twitter profilime kim baktı sorusu geliyor. İnsanoğlunun merak duygusunun her dönemde en engellenemez duygu olduğu herkesin malumudur. İnsanlar, sosyal medyadaki evleri, kapıları, iş yerleri olan hesaplarının kimler tarafından takip edildiğini görebiliyor; ancak bu onlar için yetmiyor. Birçok insan, kendisini takip etmediği halde kendisini ziyaret eden ancak görünmeyen sosyal medya kullanıcılarının kimler olduğunu öğrenmek istiyor. Bu nedenle Twitter profilime kim baktı sorusunu soruyor. 

Başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformunda şimdiye kadar, "pofilime kim baktı" uygulaması bilinçli bir şekide geliştirilmedi. Hiçbir platform bu hizmei vermiyor.

Ancak, internet üzerinden birçok site ve uygulama, sosyal medya kullanıcılarının bu engellenemez merak tutkusunu bir fırsata dönüştürerek onları büyük bir tehlikenin içine çekiyor.

Bu site ve uygulamalarda, "profilinize kimlerin baktığını öğrenmek istemez misiniz?" şeklinde cazip cümlelerle kullanıcıları kandırıyor.

Bu uygulamalar, öncelikle ilgili sosyal medya hesabına erişim izni istiyorlar. Bu iznin verildiği uygulama ya da site artık sizin hesabınızın ikinci sahibidir. Çünkü bütün bilgileriniz onun elinde demektir.

Bu da, başta o sosyal medya platformuna giriş yapmak için kullandığınız elektronik aletler olmak üzere birçok bilgileriniz tehlikede demektir.

Bilgileriniz çalınabilir, elektronik aletlerinizin işletim sistemleri rehine alınabilir, resim ve dosyalarınız çalınabilir. 

Sözün özü; "Twitter profilime kim baktı" sorusunun cevabı şu an yok.

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar