"Son veriler, büyüme riskleri dengesini nötr bölgeye kaydırdı"

- ECB Yönetim Kurulu Üyesi Coeure: - "En son gelen veriler, büyüme riskleri dengesini nötr bölgeye kaydırdı" - "Avro Bölgesi'ndeki temel enflasyon göstergeleri bastırılmış olmaya devam ediyor ve öngörülen enflasyon hedefi hala politika duruşumuza bağlı"

Google Haberlere Abone ol
"Son veriler, büyüme riskleri dengesini nötr bölgeye kaydırdı"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, en son gelen verilerin büyüme riskleri dengesini nötr bölgeye kaydırdığını ancak Avro Bölgesi'ndeki temel enflasyon göstergelerinin bastırılmış olmaya devam ettiğini ve öngörülen enflasyon hedefinin hala politika duruşuna bağlı olduğunu söyledi.

Coeure, Brüksel'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Coeure'nin konuşması ECB'nin resmi sitesinde yayımlandı.

Avro Bölgesi ekonomisinin büyük ilerleme kaydettiğini, toparlanmanın düzenli olarak genişlediğini, sıkılaştığını ve yılın başından bu yana biraz daha ivme kazanmış olabileceğini belirten Coeure, "Aslında artık politika önlemlerinin potansiyelinin tamamını ortaya çıktığını görebiliriz." dedi.

ECB’nin varlık alım programı konusunda sözlü yönlendirmesinin başarılı olduğunu savunan Coeure, "Daha önce de söylediğim gibi, sözlü yönlendirme çerçevemiz yapısal ve değişken olmak üzere iki temel bileşenden oluşuyor. Yapısal parçanın değiştirilmesi, piyasaların aşırı belirsizlik hallerine, aşırı oynaklık riskine ve hatta mali koşulların istikrarsızlığına yol açacağı için bir seçenek değildir." ifadelerini kullandı.

En son gelen verilerin büyüme riskleri dengesini nötr bölgeye kaydırdığını belirten Coeure, "Ancak aynı zamanda Avro Bölgesi'ndeki temel enflasyon göstergeleri bastırılmış olmaya devam ediyor ve öngörülen enflasyon hedefi hala politika duruşumuza bağlıdır." değerlendirmesini yaptı.

Coeure, politika beklentilerindeki bir değişikliğin iletişimi ile ilgili de, "Bir ayarlamanın gerekli olduğuna karar verirsek iletişimimizi uyarlamaktan çekinmemeliyiz." dedi.


Yorumlar