Balıkesir art arda üç kez sarsıldı, panik devam ediyor

Balıkesir'de art arda meydana gelen sarsıntılar vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Sarsıntılar çevre illerden de hissedilirken, can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir art arda üç kez sarsıldı, panik devam ediyor

Balıkesir'de meydana gelen deprem ve ardından yaşanan sarsıntılar başta Balıkesir olmak üzere bölgedeki şehirlerde paniğe neden oldu. Deprem ve ardından yaşanan sarsıntı Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verdiği son haberlere göre saat 23.14'de, Altıeylül'de 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Sarsıntı yaklaşık olarak yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. İlk depremin ardından 4,3 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntının ise yerin yaklaşık 11 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Depremin ardından ilk açıklama Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'dan geldi. 

Başkan Avcı, deprem sonrasında şu ana kadar gelen haberler arasında herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi.

Avcı açıklamasında, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi." dedi. 

ÜÇÜNCÜ KEZ SARSILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.46'da üçüncü kez sarsılan Altıeylül'de 4 büyüklüğünde deprem oldu. Üçüncü sarsıntı ise yerin yaklaşık 14 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Yorumlar