100 bin sosyal konut başvurusu başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün tanıtımı yapılan dar gelirli vatandaşlara "100 Bin Sosyal Konut Projesi" için başvuru tarihleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
100 bin sosyal konut başvurusu başlıyor

Beştepe'de bugün yapılan tanıtım toplantısı ile dar gelirli vatandaşlar için her yıl 100 bin konut yapılıp teslim edileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan törenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında protokol imzalandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak daha sonra konut projesi ile ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaparak Kasım ayında duyurulan proje için başvuru tarihlerini açıkladı.

Projenin tanıtımının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını anımsatan Bakan Albayrak,  porje ile her yıl 100 bin konutun yapılıp dar gelirli vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Yatay ve şehirlere uygun mimaride inşa edilecek olan 100 bin sosyla konutun sosyal donatıları ile 81 ilin tamamında hayata geçirileceğini belirten Albayrak, projeyle tüm dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapılacağına söyledi.

Bakan Albayrak vatandaşların 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvuruların 15 Aralık 2019 tarihinde alınmaya başlayacağını ve 15 Ocak 2020 tarihlerinde sona ereceğini duyurdu.

Yorumlar

Hayriye Sancaktepe de ne zaman olcak