Son Dünya Kupasını Kim Kazandı, 2018 şampiyonu kim?

En son Dünya Kupasını sonuçları şu anda Katar'da oynana 2022 Dünya Kupası nedeniyle merak konusu oldu. Son şampiyonu merak eden futbol severler bu yılın favori takımını da ona göre belirlemek istiyor. Peki, 2018 Dünya Kupasını Kim Kazandı?

Google Haberlere Abone ol
Son Dünya Kupasını Kim Kazandı, 2018 şampiyonu kim

En son 2018 Dünya Kupasını Kim Kazandı, en son kupada şampiyonluk kupasını kim havaya kaldırdı soruları bu aralar merakla soruluyor. 2022 Dünya Kupası maçları dün itibariyle Katar'da başladı. Kupa maçlarını yakından takip edenler ise en son kupanın şampiyonu kim olduğunu merak ediyor. 2018 yılında oynanan Dünya Kupasında kim şampiyon olmuştu soruları merakla soruluyor: 2018 Dünya Kupasını Kim Kazandı?

SON DÜNYA KUPASINI KİM KAZANDI?

2018 FIFA Dünya Kupası, 14 Haziran–15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rusya'da düzenlenmiş olan 21. Dünya Kupası organizasyonudur. Turnuvanın ev sahibi, 2 Aralık 2010 tarihinde yapılan oylama sonucunda kazanan Rusya olmuştur. Turnuvadaki maçlar, 11 farklı şehirde ve 12 farklı stadyumda oynanmıştır.

Bu, Rusya'nın ev sahipliği yaptığı ilk FIFA Dünya Kupası olmuştur. Rusya Futbol Federasyonu tarafından organize edilen turnuva, aynı zamanda Doğu Avrupa'da düzenlenen ilk Dünya Kupası turnuvası olmuştur. Turnuva, tahmini 14,2 milyar doların üzerinde bir maliyetle bugüne kadar düzenlenen en pahalı Dünya Kupası olmuştur.

Turnuvaya katılan 32 takımın 20'si en sonki 2014 yılı etkinliğinde yer alırken, İzlanda ve Panama takımları tarihleri boyunca ilk kez bir Dünya Kupası'nda yer aldılar. Turnuva 14 Haziran 2018'de, ev sahibi Rusya'nın Suudi Arabistan'ı 5-0 mağlup ettiği maç ile başladı. Son şampiyon olan Almanya grup aşamasında elendi, ev sahibi Rusya ise çeyrek finalde Hırvatistan'a karşı elendi. Kupayı, 15 Temmuz 2018 tarihinde oynanan final maçında Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden Fransa kazandı. Fransa, bu şampiyonlukla birlikte ikinci kez kupayı evine götürdü.

İngiltere'den Harry Kane, 6 golle turnuva boyunca en çok gol atan oyuncu oldu ve Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu. Hırvat oyuncu Luka Modrić, Altın Top'u kazanarak turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Belçikalı Thibaut Courtois, en iyi performansı gösteren kaleci seçilerek Altın Eldiven'i kazandı. Turnuva boyunca 3 milyondan fazla insanın oyunlara katıldığı tahmin edilmektedir.


 

Yorumlar