Sözleşmeli personelin yıllık izni koruma altına alındı, artık devredilebilecek yanmayacak

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çıkarılan yeni kararla birlikte kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin yıllık izinleri koruma altına alındı. Artık isteyen sözleşmeli personel memurlarda olduğu gibi iznini bir sonraki yıla devredebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Sözleşmeli personelin yıllık izni koruma altında

Yıllık izinlerini bir yıl içinde kullanmak zorunda olan sözleşmeli personel, bir yıl içinde bütün izinlerini kullanmadığında hakkından mahrum oluyordu; ancak getirilen yeni bir düzenlemeyle artık kamuda çalışan sözleşmeli personelin de yıllık izni memurlarda olduğu gibi bir sonraki yıla devredilebilecek. Sözleşmeli personelin yıllık izin sorunu uzun süredir tartışılıyordu. 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda, sözleşmeli kamu personellerinin kullanılmayan yıllık izinlerinin devredileceği belirtildi.

Söz konusu kararda "Ekli ’Kamu Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasın Dair Esaslar’ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini aktardı.

2020 YILINDA KULLANILAMAYAN İZİNLER KORUMAYA ALINDI

Bakan Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceği bilgisini veren Bakan Selçuk, "Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk" dedi.

İşte Sözleşmeli personelin yıllık izin hakkını düzenleyen kararın resmi gazete ile duyurulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar:

Sözleşmeli personelin yıllık izni koruma altına alındı, artık devredilebilecek yanmayacak

Yorumlar