Yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlerdir merakla beklenen kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısıtlamaların kalkıp kalkmayacağı merakla bekleniyordu. Erdoğan, sadece yüz yüze eğitimle ilgili kısıtlamanın kısmen kalktığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir

Türkiye, günlerdir koronavirüs nedeniyle alınan sert tedbirlerin ne zaman gevşetileceğini merakla bekliyordu. Özellikle de esnaf artık kepenklerini açarak ticaretine kaldığı yerden devam etmek istiyordu. Bunun için gözler Cumhurbaşkanlığı kabinesinden çıkacak kararlara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla beklenen kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda kafe ve lokantalarla ilgili kısıtlamalara dair bir şey söylemedi. Erdoğan, yüz yüze eğitim ve yeni reform çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, "Yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir" dedi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı ortağı MHP ile yeni bir anayasa konusunda görüş birliğine vardıklarını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Bizim görevimiz, milletimizin değişen şartlarına ve beklentilerine göre yeni reform süreci oluşturmaktır. Geçmişte bırakınız dünya ile rekabet etmeyi, kendi vatandaşlarının asgari ihtiyaçlarını karşılamayacak bir ülkenin ihtiyaçlarıyla bugünküler bir olabilir mi? Avrupa'dan ABD'ye, Asya'dan Afrika'ya kadar köklü siyasi ekonomik çalkantılar yaşanırken, Türkiye'nin olduğu yerde çakılı kalması düşünülemez. İnşallah bu defa küresel siyasi ve ekonomik değişimin önünden giderek hedeflerimize ulaşacağız.

Ülkemiz bu amaçla her alanda bölgesel ve liderlik politikası izlemektedir. Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını bir süre önce başlatmıştık. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelerin detaylı analizi dışında birçok kurumla görüşmeler yapıldı. Her kesimin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak taslaklar ortaya çıktı. Bu taslakları kendi içimizdeki kurumlarla ve ittifakımızla nihai aşamaya getireceğiz. Çok yakında reform paketlerimizin hedeflerini içeren kapsamlı bir çalışmayı paylaşacağız

Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir.

Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz. Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni Anayasa konusunda görüş birliğine vardık.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü toplantıda koronavirüsün seyriyle ilgili gelişmeleri de ele aldıklarını belirterek şunları söyledi: 

 Köy okullarında eğitim öğretimin 15 Şubat'ta başlaması kararını aldık.

8 ve 12. Sınıfların 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlamasını planlıyoruz.

Yorumlar