SON DAKİKA Fabrika Yangınları! Dün Sakarya bugün ise Kayseri

Sakarya’da makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Kayseri’de keçe fabrikasında çıkan yangın büyürken, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Dün Sakarya bugün Kayseri

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna fabrikasında, 17 Eylül 2024 tarihinde sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında 6'sı ağır olmak üzere 30 kişi yaralanırken, 27 yaşındaki Mesut Simay adlı işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. Patlamanın nedeni henüz tespit edilemezken, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine hızla sevk edildi.

Fabrikada 59 kişinin çalıştığı ve patlamanın değirmen bölümünde gerçekleştiği bilgisi verildi. Yaralılardan ikisinin durumu kritik olup entübe edildikleri belirtildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, "Patlama sonrasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Yaralıların sağlık durumu yakından takip edilmekte, 5 kişi taburcu edildi." ifadelerini kullandı. Patlama sırasında fabrikada bulunan 12 yaşındaki bir çocuk da yaralılar arasında yer aldı ve genel durumu iyi olarak bildirildi.

PATLAMA SONRASI MÜDAHALE SÜRÜYOR

Patlama sonrası başlayan yangın nedeniyle fabrikanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Yangının çatı katında başladığı tespit edildi. Ekipler şu anda yoğun bir çalışma içinde. İnşallah en kısa zamanda yangını kontrol altına alacağız." şeklinde açıklama yaptı.

Olay sonrası yapılan incelemeler sırasında patlama bölgesinde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve kimliğin Mesut Simay olarak tespit edildiği bildirildi. Ailesi, patlama sonrası Simay'ın bulunamaması üzerine hastanelerde arama yapmış ve otopsi merkezine çağrılarak kimliği doğrulanmıştır.

KAYSERİ’DE KEÇE FABRİKASINDA YANGIN

Bir diğer yangın haberi de Kayseri'den geldi. Melikgazi ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir keçe fabrikasında çıkan yangın, kısa süre içerisinde büyüyerek büyük hasara neden oldu. Yangının sebebi henüz belirlenememiş olup, ihbar üzerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi bölgeye sevk edildi.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri fabrikanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, yangının yayılma riskine karşı çevredeki diğer işletmelerin de tedbir amaçlı boşaltıldığını bildirdi.

SANAYİ BÖLGELERİNDE ARDI ARDINA FELAKETLER

Son günlerde Türkiye’nin farklı sanayi bölgelerinde meydana gelen felaketler, sanayi güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Sakarya'da yaşanan makarna fabrikası patlaması ve Kayseri'deki keçe fabrikası yangını, sanayi bölgelerinde alınması gereken güvenlik önlemleri konusunu gündeme taşıdı. Uzmanlar, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha sıkı denetimlerin ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtiyor.

Yetkililer, her iki olayın da araştırılmaya devam edildiğini ve oluşan maddi hasarın boyutlarının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Sakarya'da patlama sonrası oluşan maddi hasarın büyük olduğu belirtilirken, Kayseri'de keçe fabrikasında meydana gelen yangının ise itfaiyenin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışıldığı aktarıldı.

YARALILARIN DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Sakarya'daki patlamada yaralanan 30 kişi, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin İstanbul ve Kocaeli'deki hastanelere sevk edildiği ve kritik durumdaki bu iki kişinin entübe edildiği bildirildi. Sakarya Valiliği, olay sonrasında itfaiye ekiplerinden 3 kişinin de hafif yaralandığını, bu kişilerin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini duyurdu.

Her iki felaket sonrası bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, olay yerinde yapılan soğutma çalışmaları ve incelemeler sürüyor. Yetkililer, patlamaların ve yangınların nedenlerinin en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve mağdur olanların zararlarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yorumlar