Çiftçi destek ödemeleri iki katına çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiye yapılan destek ödemelerinin iki katına çıkarıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçi destek ödemeleri iki katına çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere verilen gübre ve hububat desteklerinin iki katına çıkarıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada çiftçilere müjde verdi. 

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: 

Çiftçilerimize iki müjde vermek istiyorum. Bay Kemal çok heyecanlanıyor, bu müjde neydi diye? Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğdayy, arpa, çavdar yulaf ibi dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal.

Organik ve organo mineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme önerisini 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Bu destek ödemeleri ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikleri müddetçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEKLERİ DE UZATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneği desteklemelerinin de mart ayına kadar uzatıldığını söyledi.

Erdoğan destek ödemeleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

Elbette salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere sıkıntı yaşayan esnaf ve şirketlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, nakti destek, işsizlik ödeneği başlıkları altında 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak Mart sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi desteği 17 Mart'a uzattık.

 

Yorumlar

devlet sagolsun devam cok guzel olmus