Son dakika: Asgari ücret belli oldu mu, son durum nedir, taraflar anlaştı mı?

Son dakika: Asgari ücret belli oldu mu, son durum nedir, taraflar anlaştı mı, bugün yapılan 3. toplantıdan ne sonuç çıktı, taraflar ne istiyor? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrette son durum; taraflar anlaşamadı

Türkiye'de milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Son toplantıda taraflar anlaşamazken, tarafların istedikleri rakamlar ise belli oldu. Asgari ücret belli oldu mu, son durum nedir, taraflar anlaştı mı, bugün yapılan 3. toplantıdan ne sonuç çıktı, taraflar ne istiyor? İşte detaylar:

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) ev sahipliğinde sona erdi. Toplantı sonrasında konuşan Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Nurcan Önder, "TİSK asgari geçim tutarını 3100, Türk-İş 3900 lira olarak öngörüyor" dedi.

Taraflar baz alınacak enflasyon rakamlarında anlaşamadı.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “İşveren kesimiyle uzlaşmazlıkları maalesef gideremedik” dedi.

Irgat, "Son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon dar gelirlileri daha zora soktu. Biz yaşanan enflasyon, çarşı-pazar enflasyonunu esas alan, büyümeden de refah payı alan bir asgari ücret bekliyoruz" diye konuştu.

Irgat, "İşverenlerin büyük itirazı üzerine TÜİK rakamları açıklayamadı" dedi.

Üçüncü toplantıya ev sahipliği yapan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise TÜİK'in enflasyon rakamlarını dikkate alacaklarını belirterek “Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız” dedi.

SGK işçi primlerinin ödenmesinde 5 puanlık işveren desteğinin işçilere de sağlanması ve vergi diliminin yıllık brüt asgari ücret dilimine çekilmesi konularında tarafların anlaşmaya vardığı belirtildi.

TİSK Genel Sekreteri Koç, "3161 TL gibi resmi bir teklifimiz söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Komisyonun 4. toplantısı için tarihin daha sonra açıklanacağı belirtildi.


 

Yorumlar