"Son Avrupa şampiyonu unvanını korumak istiyoruz"

- Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı Antrenörü Yıldırım: "Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olup dünya şampiyonasında yer almak istiyoruz" - "Takımı gençleştirdik. Genç sporcu yetiştirmek, ona bir şeyleri öğretmek daha kolay" - "Teknik direktörümüz John Ball, bu branşta efsane bir isim. Teknik ekip olarak onun bilgi ve tecrübelerinden çok şey öğrendik"

Google Haberlere Abone ol
"Son Avrupa şampiyonu unvanını korumak istiyoruz"

ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı Antrenörü Hasan Yıldırım, son Avrupa şampiyonu unvanını korumak istediklerini söyledi.

Yıldırım, Avrupa şampiyonasına hazırlanan B1 Futbol Milli Takımı'nın kampında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Avrupa şampiyonasında ilk 4'e girenlerin dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Avrupa şampiyonasında başarılı olup dünya şampiyonasında yer almak istiyoruz." dedi.

2015 yılında Avrupa şampiyonasında başarılı olduklarını ve altın madalya kazandıklarını hatırlatan Hasan Yıldırım, "Paralimpik Oyunları'nda ise beşinci olduk. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa şampiyonasına şampiyon unvanıyla gideceğiz. Bunun psikolojik avantajı bizde olacak. Son Avrupa şampiyonu unvanını korumak istiyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, şampiyona hazırlıkları çerçevesinde geçen ay İngiltere'de kamp yaptıklarını ifade ederek, bir sonraki kampı Almanya'da yapacaklarını belirtti.

Avrupa şampiyonasında İngiltere, Almanya, Rusya ve Romanya gibi ülkelerin de mücadele edeceğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Henüz 2,5 yıllık bir takımız. Çok daha iyi yerlere geleceğiz. Takımda taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Biz iyi bir takımız ve İngiltere, iyi bir takımla kamp yapmak istedi. Orada katıldığımız turnuvada takımı ikiye böldük ve iki takımla katılım sağladık. Turnuvayı da biz kazandık. Açıkçası verimli bir kamp süreci geçirdik. Şimdi ise Almanya'da kamp ve hazırlık maçları yapacağız. Şampiyonanın Almanya'da yapılacak olması nedeniyle onlarla oynamamız gerekiyordu."

Futbolun sürekli çağa ayak uydurduğunu ve geliştiğini aktaran Yıldırım, "Biz de sürekli üzerine koyarak gidiyoruz. Takımı gençleştirdik. Genç sporcu yetiştirmek, ona bir şeyleri öğretmek daha kolay. Biz de teknik ekip olarak durmuyor ve kendimizi geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Çok tecrübeli bir teknik adamla çalışıyoruz"


B1 Futbol Milli Takımı Antrenörü Hasan Yıldırım, başlarında John Ball gibi çok önemli bir teknik adamın bulunduğunu, teknik ekip ve oyuncular olarak onun tecrübelerinden yararlandıklarını dile getirdi.

Ball'un kıymetli bir teknik adam olduğunu ifade eden Yıldırım, "Şu an oynadığımız Diamond Sistemi zor bir sistem. Bu oyunu öğrenmek gerçekten çok zor. Dünyada birçok takım bunu denedi ama beceremedi. Bu sistem, sahaya baklava şeklinde yerleşmeyi gerektiriyor. Çok efor sarf ettiren bir sistem. Aynı anda 4 kişi hücum aynı anda defans düşünüyor. Bu sistemi oturttuk ve iyi bir sisteme kavuştuk." diye konuştu.

Takım olarak önce gol yememeyi öğrendiklerini, sonrasında da Diamond Sistemi üzerine çalışmaya başladıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Açıkçası sistemi oturttuk, artık bu sistemin üst düzey tekniklerini çalışır hale geldik. Bunu da başardığımız zaman dünya takımı olacağız. Şu an Avrupa takımıyız, bunu kabul ediyoruz. Ancak dünya şampiyonasına giderken, dünya takımı olarak gideceğiz. Teknik direktörümüz John Ball, bu branşta efsane bir isim. Teknik ekip olarak onun bilgi ve tecrübelerinden çok şey öğrendik. Maç içindeki stresi kontrol altına almayı bile kendisine borçluyuz. Onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyum."

Yorumlar