Somalı kadınlar Anneler Günü'ne buruk giriyor

- Manisa'nın Soma ilçesinde üç yıl önceki maden faciasında oğullarını kaybeden annelerin acısı dinmiyor - Sevim Çoşkun: - "Her sene Anneler Günü'nde bekliyorum kapıdan gelecek diye, gözümüz yolda. Bayramlarda o bize el öpmeye gelecekken, biz ona mezarlığa gidiyoruz" - Sevgül Uçkun: - "Oğlum, Anneler Günü'nü her zaman kutlardı. Vefat etmeden önce yanıma geldi, Anneler Günü'mü kutlayarak 'canım annem' dedi, boynuma sarıldı ve bana gül verdi. O gülü hala saklıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Somalı kadınlar Anneler Günü'ne buruk giriyor

MANİSA (AA) - EŞBER AYAYDIN - Manisa'nın Soma ilçesinde üç yıl önceki maden faciasında oğullarını kaybeden anneler, Anneler Günü'ne buruk giriyor.

Soma'daki maden faciasından 2 gün önceki Anneler Günü'nde ellerini öpmeye gelen oğullarının acısını yaşayan anneler, bu özel günü onlarsız geçirecek olmanın hüznünü duyuyor.

Faciada hayatını kaybeden maden işçisi İsmail Çoşkun'un (28) annesi Sevim Çoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının da gözyaşlarının da bir an olsun dinmediğini, oğlunun kıyafetlerine ve tabutuna örtülen Türk bayrağına sarılarak avunmaya çalıştığını söyledi.

Oğlunun her yıl Anneler Günü'nü kutladığını anlatan Çoşkun, şöyle konuştu:

"Hayatını kaybetmeden önce çarşıya gitmişti, çocuklarına eşya almıştı, bana da çorap almıştı. 'Anne param yok, sana da çorap aldım' dedi. 'Oğlum almasaydın ya' dedim. Çocuklarının eşyalarını da bizim eve bıraktı. Bana hediyeyi perşembe günü akşam vermişti, kaza da salı günü oldu. Her sene Anneler Günü'nde bekliyorum kapıdan gelecek diye, gözümüz yolda. Bayramlarda o bize el öpmeye gelecekken, biz ona mezarlığa gidiyoruz. Ölmeden 1 yıl önce beni Kur'an kursuna göndermişti, ben de onun için hatim indiriyorum sürekli."

- Oğlunun aldığı çiçeği hala saklıyor

Maden faciasında hayatını kaybeden 30 yaşındaki Hakan Uçkun'un annesi Sevgül Uçkun ise evlat acısının çok ağır olduğunu belirtti.

Yüreğindeki sızının ilk günkü gibi durduğunu ifade eden Uçkun, "Oğlum, Anneler Günü'nü her zaman kutlardı. Vefat etmeden önce yanıma geldi, Anneler Günü'mü kutlayarak 'canım annem' dedi, boynuma sarıldı ve bana gül verdi. Ben de ona sarıldım, öptüm. O gülü hala saklıyorum. Hiç aklıma bu olayların olacağı gelmemişti. Oğlum beni çok severdi. Yine Anneler Günü geldi. Oğlum gelecek diye bekliyorum. Yüreğim yanıyor." dedi.

Oğlunun acısını dindirmek için torunuyla vakit geçirdiğini bildiren Uçkun, "kömür" kelimesini duyduğu zaman içinin sızladığını kaydetti.

- Eşinin getirdiği çiçekleri sandıkta saklıyor

Hakan Uçkun'un eşi Sibel Uçkun da eşinin, ilk geçirdiği Anneler Günü'nde kendisine 2 demek çiçek getirdiğini anlattı.

Oğlunun o zaman 7 aylık olduğunu belirten Uçkun, "Eşimin yaptığı sürprizle çok mutlu oldum. Ben de onları sandıkta saklıyorum. Şimdi her Anneler Günü'nde aklıma kocamın getirdiği çiçekler geliyor, içim burkuluyor." diye konuştu.

Yorumlar