Sokağa çıkma yasağı yok ama maske zorunluluğu var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağını düşünmediklerini belirten Koca, İstanbul, Ankara ve İzmir için maske zorunluluğu getirilmesi konusunda Bilim Kurulu'nun öneride bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sokağa çıkma yasağı yok ama maske zorunluluğu var

Bilim Kurulu toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca şu ana kadar koronavirüs patlamalarının yaşandığı illeri de açıkladı. Buna göre nüfus oranına göre şu ana kadar en çok can kaybının Gümüşhane'de yaşandığını, en az can kaybının ise Kilis'te yaşandığı belirtildi. 

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye, 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır.

Ülkemiz, toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2,67 ölüm oranıyla 81'inci sırada yer almaktadır.

(Vaka sayısındaki dalgalanma) Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde.

Bilinçli, istikrarlı ve kararlı adımlarla ilerledikçe dalgalardan, dalgalanmalardan korkmayız.

Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi.

Virüsün etkisinde bir azalma henüz yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde önemli artış olduğu bir gerçek.

Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il yüzde 12,4 ile Gümüşhane, en düşük olduğu il ise yüzde 0,33 ile Kilis'tir.

Son bir ayda Ankara'da günlük ortalama vaka sayısı 127, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 155, son üç günde ise 177.

Günlük yeni vaka sayımızda dün, bir önceki güne göre 125 azalma olmuştu. Bugün durum durağan.

Yeni iyileşen hasta sayımız, şu an yeni vaka sayısından daha az. Tedbirlerle vaka sayısını ve riski azaltmalıyız.

Önümüzdeki dönemde genel anlamda sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir durumu düşünmüyoruz. Bilim Kurulunda gündeme gelmedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sağlık Bakan Koca, "Hatfa sonu sokağa çıkma yasağı var mı?" sorusunun da cevaplandırdı. Bakan Koca üretimin ve hayatın devam etmek zorunda olduğunu belirterek hafta sonu bir kısıtlama düşünmediklerini bu nedenle de önermediklerini söyledi.

MASKE ZORUNLULUĞU GELİYOR

Bakan Koca, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi iller için "maske zorunluluğu" kararı alınması yönünde Bilim Kurulu tarafından öneride bulunulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, bugünkü vaka sayılarını da açıkladı. Açıklanan verilere göre son bir günde 1429 yeni vaka tespiti yapılırken, son bir günde hayatını kaybeden hasta sayısı ise 19 oldu. 

İşte o açıklamalar:

Yorumlar