SOCAR kimin, SOCAR'ın sahibi kimdir, nerelidir, hangi ülkenin markasıdır?

SOCAR kimin, SOCAR'ın sahibi kimdir, nerelidir, iş başvurusu nasıl yapılır? SOCAR son olarak Türkiye ile ortaklaşa İzmir Aliağa'da STAR Rafineri isminde büyük bir tesis açarak gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
SOCAR kimin, SOCAR'ın sahibi kimdir, nerelidir?

SOCAR kimin, SOCAR'ın sahibi kimdir, nerelidir, iş başvurusu nasıl yapılır? SOCAR, Türkiye'deki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Petkim'in de yüzde 61 ortağı olan SOCAR'ın yatırımları her geçen gün artıyor. SOCAR kimin, SOCAR'ın sahibi kimdir, nerelidir, iş başvurusu nasıl yapılır?

Son olarak İzmir Aliağa'da STAR Rafineri'yi açan SOCAR, Türkiye'deki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Petkim'in de yüzde 61 ortağı olan SOCAR'ın yatırımları her geçen gün artıyor.

Socar veya State Oil Company of Azerbaijan Republic İngilizce açılımıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Petrol Şirketi, dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan uluslararası bir petrol şirketidir.

Azerbaycan'ın iki rafinerisini ve tüm petrol ve gaz boru hatlarını işleten SOCAR, aynı zamanda uluslararası konsortiyumların ülkede gerçekleştirdiği petrol ve doğal gaz projelerine de nezaret ediyor. 70 binden fazla işçisi olan SOCAR 2005'te, günlük 150 bin varil oranında 14 milyon tondan fazla petrol üretti.mişti. Üretilmış petrolün çoğu Hazar Denizi'ndeki Azeri-Çırak-Güneşli yataklarından çıkarıldı. 1994'ten bugüne kadar SOCAR, yurtdışı yerleşen özel petrol şirketleri ile 25 üretim paylaşımı anlaşması imzaladı.

SOCAR Türkiye'de ise SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş. adıyla faaliyet yürütüyor. SOCAR'ın dünya genelinde 10'dan fazla ülkede şubesi bulunuyor. Şirket, Türkiye, İsviçre, Gürcistan, Ukrayna ve diğer ülkelerdeki şirket ve ortaklıklarıyla dünya enerji pazarının en önemli oyuncularındandır.

SOCAR, 30 Mayıs 2008 tarihinde SOCAR Turkey Enerji A.Ş. adıyla PETKİM’in en büyük hissedarı olarak Türkiye’de faaliyetlerine başladı.

SOCAR grubu, PETKİM ‘Value-Site 2023’vizyonuyla Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu’nu uygulamaya dönüştürerek ham petrol ile başlayan ve nihai ürünle biten katma değer zincirini hayata geçirerek, Petkim Yarımadası’nı Avrupa'nın en büyük üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyor.

Türkiye’yi doğudan batıya geçecek olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı – TANAP ve Doğu-Batı enerji koridorunun en kritik ayağı olan Bakü Tiftis Ceyhan Petrol Boru Hattı – BTC projelerine yatırım yapan SOCAR, Türkiye''nin enerji arz güvenliğini ve dünya coğrafyasında bir enerji koridoru olmasını sağlamayı hedefliyor.

STAR RAFİNERİ

Star Rafineri, Azerbaycan Devletinin Petrol Şirketi SOCAR tarafından 2008 yılında İzmir'in Aliağa ilçesine inşa edilmeye başlandı. İstanbul ofisi Sarıyer'de bulunan rafineri, Aliağa Siteler Mahallesinde 2 bin 680 dönümlük alanda hizmet verecek. Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, aynı zamanda Türkiye’nin ilk Stratejik Teşvik Belgesini alan şirket.  STAR Rafineri ülke ekonomisi ve sanayinin ihtiyaçları gözetilerek stratejik ürünlere odaklanıyor. Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip STAR Rafineri’de, yılda 4,8 milyon ton dizel ve 1,6 milyon ton naftanın yanı sıra ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan jet yakıtı ve LPG gibi petrol ürünlerinin de üretimi gerçekleştirilecek.

STAR Rafineri, Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden biri olarak petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf sağlayacak.  Farklı ham petrol türlerini işleme teknolojisi ve 63 tank ile yaklaşık 1 milyon 640 bin metreküp depolama kapasitesiyle STAR Rafineri, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak. Star Rafineri iş başvurusu, İzmir'de bulunan işletmeye başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların internet üzerinden araştırdığı konu olmaya başlandı. Yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan Star Rafineri, açık pozisyonlara başvuru kabul edecek.

STAR RAFİNERİ NEREDE?

Star Rafineri, Azerbaycan Devletinin Petrol Şirketi SOCAR tarafından 2008 yılında İzmir'in Aliağa ilçesine inşa edilmeye başlandı. İstanbul ofisi Sarıyer'de bulunan rafineri, Aliağa Siteler Mahallesinde 2 bin 680 dönümlük alanda hizmet verecek.

Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının %25’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, aynı zamanda Türkiye’nin ilk Stratejik Teşvik Belgesini alan şirket.

STAR Rafineri ülke ekonomisi ve sanayinin ihtiyaçları gözetilerek stratejik ürünlere odaklanıyor. Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip STAR Rafineri’de, yılda 4,8 milyon ton dizel ve 1,6 milyon ton naftanın yanı sıra ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan jet yakıtı ve LPG gibi petrol ürünlerinin de üretimi gerçekleştirilecek. STAR Rafineri, Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden biri olarak petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf sağlayacak.

Farklı ham petrol türlerini işleme teknolojisi ve 63 tank ile yaklaşık 1 milyon 640 bin metreküp depolama kapasitesiyle STAR Rafineri, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak.

SOCAR İŞ BAŞVURUSU

Yaklaşık 70 bin işçisi bulunan SOCAR Türkiye'de de istihdama devam ediyor. 

SOCAR TURKEY ENERJİ A.Ş'DE İŞ BAŞVURUSU

SOCAR Turkey Enerji A.Ş, iş başvurularını resmi internet sitesi üzerinden alıyor. Sitedik "Kariyer" menüsünden ulaşılan İnsan Kaynakları sayfasında iş başvuru formu bulunuyor. Başvuru formunu doldurktan sonra gönder tuşuna basıyorsunuz. SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin kariyer sayfasında işe alımlarla ilgili şu açıklama yer alıyor: SOCAR Türkiye’de uygulanan işe alım süreç ve yöntemleri ile, kurum değerlerine ve kurum kültürüne uyum sağlayacak, pozisyonun ihtiyaçlarına yönelik nitelikte adayların kuruma kazandırılması hedeflenmektedir. Gelen özgeçmişler arasından yetkili birimlerce ön değerlendirme sürecinden geçilerek seçilen adaylar, yeniden değerlendirmeye alınarak, gereksinimlere ve niteliklere uygun pozisyonlara yerleştirilmek üzere ilgili birim yöneticileri ile paylaşılmaktadır. Pozisyon gereklerine uygun olarak mülakat sürecinde kişilik envanterleri, yetkinlik sınavları ve yabancı dil sınavları uygulanır; birebir, grup veya panel mülakatları gerçekleştirilir.

  • Özgeçmişinizi oluşturmak için öncelikle üye olmanız gerekmektedir.
  • Daha önce üye olduysanız ve şifrenizi hatırlamıyorsanız, "Özgeçmiş Güncelle" alanına girip “Şifremi Unuttum” linkine tıklayarak yeni şifrenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Özgeçmişinizin gerektiğinde SOCAR Türkiye tarafından değerlendirilebilmesi için mutlaka “Aktif” yapılması gereklidir. Özgeçmiş bilgileri bölümünün alt kısmında "Özgeçmişi “Aktif/Pasif Yapma” alanı bulunmaktadır. Bu alandan “Aktif” yazana tıklayarak özgeçmişinizi aktif hale getirebilirsiniz. Eğer özgeçmişinizin mevcut ilanlar için değerlendirilmesini istemiyorsanız ya da başvurunuzun veritabanında yer almasını istemiyorsanız özgeçmişinizi “Pasif” duruma getirebilirsiniz.
  • “Özgeçmişimi Görüntüle” alanına tıklayarak oluşturduğunuz bilgileri bütün halde görüntüleyebilirsiniz.
  • Bu sistemde oluşturacağınız özgeçmişiniz, veritabanına otomatik olarak aktarılacaktır. İlgi duyduğunuz, eğitim, bilgi ve becerilerinizle uyumlu herhangi bir ilan çıktığı takdirde, “Aktif İş İlanları” alanına girerek oluşturduğunuz güncel özgeçmişinizle bu ilana başvurabilirsiniz.
  • İş başvuru havuzumuzda yer alan özgeçmişler SOCAR Türkiye tarafından gizli tutulur.
  • Özgeçmişinizde kullandığınız bilgiler güncel olmalıdır. 6 ayda bir özgeçmişinizi güncellemeniz için sistemimiz tarafından mail adresinize uyarı mesajı gönderilecektir. Bu mesaj doğrultusunda sistemimize mutlaka giriş yapmanız, özgeçmişinizi kontrol etmeniz, değiştirilmesi veya eklenmesi gereken alanlar varsa gerekli değişiklikleri yapmanız gerekmektedir.Aksi halde özgeçmişiniz değerlendirmelerde dikkate alınmayacaktır.
  • İşe ya da aday havuzuna başvurunuz SOCAR Türkiye tarafından işe kabul edildiğiniz anlamına gelmemekte ve SOCAR Türkiye herhangi bir taahhüt altına girmemektedir.
SOCAR, Türkiye'deki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Petkim'in de yüzde 61 ortağı olan SOCAR'ın yatırımları her geçen gün artıyor.
SOCAR, Türkiye'deki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Petkim'in de yüzde 61 ortağı olan SOCAR'ın yatırımları her geçen gün artıyor.

 

Şimdilik:

Marine Transport Supervisor

Yangın Emniyet Kurtarma Teknisyeni

Data Scientist

İnsurance Senior Specialist

İnformation Technologies Network Senior Specialist

Enterprise Business Application Software Supervisor

İnformation Technologies Services Supervisor

alanlarında ilan açan Star Rafineri, ihtiyaç halinde yeni ilanları erişime açacak.

Yorumlar

Ömer akagündüz Güvenlik kapı görevlisi olmak istiyorum teşekkür ederim
dursun koduman temizlik personel olarak calışmak istiyorum tarafınızdan yardımcı olmanızı arz ederim saygıyla
Behice Mine Coşkun Ortaklar kimlerdir ?
Emil Kabak Ekrem Bey merhaba. Valla biz çalışanlarda pek sahibi kimdir bimiyoruz ama IK de çok büyük bir Sibel Hanım var. Galiba o olabilir.
Emil Kabak Ekrem Bey meraba. Valla biz çalışanlarda pek sahibi kimdir bimiyorux ama IK de çok büyük bir Sibel Hanım vsr. Galiba odur.