Oktay Vural'dan şok açıklama!

İzmir'de yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Stadı'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Alsancak Gündoğdu'da halka hitap edecek.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural'dan şok açıklama!

MHP İzmir milletvekili Vural, İzmir'in en işlek caddelerine partisinin miting pankartlarını astıklarını ancak kendi astıkları pankartların kaldırılarak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın katılacağı törenin pankartlarının asıldığını iddia etti. Vural devam eden açıklamasında ise hastanelerde taşeron olarak çalışan işçilerin törene katılmadıkları takdirde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini öne sürdü.

MHP İzmir Milletvekili ve adayı Oktay Vural, DHA'ya yaptığı açıklamada, yarın İzmir'de yapılacak MHP mitingi öncesi kentin işlek cadde ve sokaklarına konan ayaklı pankartların dün gece kaldırılıp yerlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 18.00'da Atatürk Stadı'nda yapacağı toplu açılışı duyuran pankartların konduğunu ileri sürdü. Vural, şunları söyledi:

 

"MHP olarak duyurularamız birileri tarafından geceyarısı kaldırıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı toplu açılışla ilgili duyurular kondu. Devletin imkanlarıyla milletine karşı operasyon yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Düzenleyen kimdir? Bizim miting duyurularımızı indiren kimlerdir? Böyle devlet olmaz. Mitinge insanları davet etmek için o kadar çabalıyoruz milletimizin verdiği demokrasi imkanlarını kullanıyoruz ama devlet memurları kendi güçleriyle maalesef bizim duyurularımızın halka ulaşmasını engelliyor. Adeta cumhurbaşkanı millete muhalefet yapıyor. Millete muhalefet için miting düzenliyor. Biz milletin partisiyiz. Devletin partisi olmaz. Devletin kurumları olur. İzmir'in pek çok yerinde duyurularımız engellenmiş kaldırılmış."

 

"DÜZENLEYEN AKP, KONUŞMACI ERDOĞAN"

 

MHP İzmir Milletvekili Vural, Ak Parti'nin milletvekili adaylarının ses düzenli araçlarının İzmir'in cadde ve sokaklarında dolaşarak halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine davet ettiğini söyledi ve şöyle konuştu:

 

"AKP'nin sesli araçlarından İzmirli, Cumhurbaşkanı'nın yapacağı mitinge çağrılıyor. Bu bir parti mitingi mi Cumhurbaşkanı'nın toplu açılışı mı? Böyle rezalet olmaz. Bununla ilgili elimizde kayıtlar var. Yüksek Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu'na başvuruldu. Bir parti mitingi düzenliyorsanız adam gibi miting düzenlersiniz ama Cumhurbaşkanlığı forsu altında parti mitingi düzenlenmez. İzmir'in sokaklarında her yerinde anons yapılıyor. AKP'nin mitinginde konuşmacı Erdoğan gibi çağrılıyor. Bu nasıl tarafsız cumhurbaşkanlığı? Seçimin adil yönetimi açısından bizim mitingimizin ahengini bozmaması için gereken başvurumuzu yaptık, gerekli tedbirlerin alınmasını istedik."

 

TAŞERON İŞÇİLERE BASKI İDDİASI

 

MHP İzmir Milletvekili Vural, öğrencilerin ve velilerin ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından toplu açılış törenine çağrılmasının dışında hastanelerde çalışan taşeron işçilerin de tehdit edildiğini ileri sürdü. Vural, şöyle dedi:

 

"Miting alanına gelindiği zaman kayda alınacakları, gelmeyenin işine son verileceği söyleniyor. Taşeron işçiler bizi arıyor. İzmir'de korku sindirme ve tehditle törene çağırıyorlar. Taşeronun ekmeği ile neden oynuyorsun? Yazıklar olsun size. Valilik kimleri yığarsa yığsın, velileri, öğrencileri, taşeron işçileri tehdit etse de İzmirli bunlara pabuç bırakmaz. İzmirli hak ve hukuku haykıracak. Saray da inşallah bunu dinler kulağına da küpe olur."

 

Yorumlar