Mansur Yavaş: Belediyeyi kentteki insanları müşteri gibi görmekten çıkaracağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, su parası, otobüs ve metro hizmetlerinden başlamak üzere uygulanacak indirimlerle belediyeyi; kentteki insanları müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp, kamu hizmeti sunan gerçek belediyecil.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Belediyeyi kentteki insanları müşteri gibi görmekten çıkaracağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, su parası, otobüs ve metro hizmetlerinden başlamak üzere uygulanacak indirimlerle belediyeyi; kentteki insanları müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp, kamu hizmeti sunan gerçek belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.

    Yazılı bir açıklama yapan Yavaş, seçilmesi halinde ilk yapacağı icraatını açıkladı. Belediyeciliğin varoluş nedeninin kentteki insanlara en temel insan hakları sayılan temiz hava, temiz ve ucuz su, düzenli ve ucuz ulaşım hizmetleri olduğunu dile getiren Yavaş, oysa günümüz büyükşehir yönetiminde başarısız, savurgan ve denetimsiz belediyeciliğin maliyetinin kentte yaşayan vatandaşların sırtına yüklendiğini ifade etti.

    Mansur Yavaş, bu nedenle özellikle su ve toplu taşım hizmetlerinin zarar etmeyecek şekilde kar amacı güdülmeden halkın hizmetine sunulması gerekirken, bu hizmetlerin maliyetin çok üzerinden halka satıldığını dile getirdi. Yavaş, şu anda bu en temel insan hakkı denilen insan ihtiyaçlarının belediyenin diğer açıklarını kapatma vasıtası olarak görüldüğünü ve bu nedenle zaten geçim darlığı içindeki kesimlerin üzerine Ankara belediyesinin bütçe açıklarını kapatma görevi olarak yüklendiğini savundu.

    Ankaralılara ilk sözünün bu haksızlığı ortadan kaldırmak olduğunu belirten Yavaş, şöyle devam etti: "Artık belediye, halkın sırtından bütçe açıkları kapatılan bir işletme olmaktan çıkarılacak, sosyal devletin vatandaşına hizmetten başka önceliği olmayan saygın bir kurumuna dönüştürülecektir. Bu amaçla ilk neşter, su ve toplu taşıma hizmetlerine vurulacak, oranlarını ve ayrıntılarını seçim kampanyasında açıklayacağım indirime gidilecektir. Görevi Ankaralıların hayatını kolaylaştırmak olan bir belediyenin halkı müşteri gibi görme dönemi son bulacaktır. Su parası, otobüs ve metro hizmetlerinden başlamak üzere uygulayacağımız indirimlerle belediyeyi; kentteki insanları müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp, kamu hizmeti sunan gerçek belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Ankara bir AVM, Ankaralılar da müşteri değildir. Sosyal devletin sosyal belediyeciliğinin bir gereği olarak işe su ve toplu taşıma ücretlerinde indirimle başlayacağımızı tekrar vurguluyorum. Bu benim Ankaralılara ilk sözüm olsun! Bu vesileyle Ankaramız için değişim yılı olacağına inandığım 2014'ün, ülkemiz için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum." CİHAN

Yorumlar