Sendikalardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir'de Memur-Sen, Nevşehir'de ise Kamu-Sen üyeleri meydanlarda toplanarak Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Sendikalardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'de, Memur-Sen ve Kamu-Sen üyeleri meydanlarda bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı'na destek oldu.

Kayseri'de ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, harekata destek amacıyla, "Tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız" şeklinde sloganlar attı.

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan, grup adına yaptığı açıklamada, harekatı desteklediklerini belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik bitirici darbe hamlesini savaş olarak göstermeye kalkışanların olduğunu ifade eden Kalkan, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Suriye'de emperyalist güçler tarafından oluşturulmak istenen düzeni reddetme mücadelesi olduğunu vurguladı.

- Niğde

Memur-Sen üyeleri, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelerek, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

İl Temsilcisi Hasan Orhan, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı harekat yürüttüğünü, operasyonun başlangıcından bugüne kadar "Düğüne gidiyoruz" diyen 31 yiğidin şehit olduğunu dile getirdi.

Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah Türbesi kabul ettiklerini vurgulayan Orhan, "Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun' diyoruz." diye konuştu.

- Kırşehir

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri de "Tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız" pankartı açtı.

Memur-Sen Kırşehir Temsilcisi Oktay Cebeci, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik "bitirici darbe" hamlesini "savaş" olarak göstermeye kalkışanların olduğuna işaret etti.

Cebeci, "Sınırımızın yanı başında cirit atmaya yeltenen terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini, Afrin'de yaşananların çerçevesini, Afrin merkezli Zeytin Dalı Harekatı'nın esbabımucibesini doğru bir içerikle ortaya koymak gerekiyor. Bunu başardığımızda, tarihin ve coğrafyanın Türkiye'ye yüklediği misyonun gereklerini, cephede verilen mücadelenin anlamını ve değerini doğru kavrayabilir ve bütün çıplaklığıyla bihakkın anlatabiliriz." ifadelerini kullandı.

- Kırıkkale

Memur-Sen Kırıkkale Temsilciliği üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, "Katil ABD, iş birlikçi PYD/PKK", "Teröre geçit yok" şeklinde pankartlar açtı.

Grup adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Yaver Yalçın, "Türkiye, 15 Temmuz darbesinden sonra ordusuna sızmış gladyo artıklarını ve emperyalizmin aparatı FETÖ'cüleri temizleyerek operasyon gücünü artırmıştır. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da defedilecek." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de eyleme destek verdi.

- Yozgat

Yozgat'ta da sendika üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından grup adına konuşan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, Afrin'de teröre karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini söyledi.

Memur-Sen ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istediklerini vurgulayan Şerefli, "Türkiye terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akıla ve siyonist uşaklarına diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Nevşehir

Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Diriliş Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, dış odaklarca maşa olarak kullanılan terör örgütlerine karşı TSK'nın verdiği mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.

Türk milletinin her koşul altında Mehmetçikle omuz omuza olmaya hazır olduğunu belirten Çetin, bölgede verilen mücadelenin Türkiye için bir varoluş meselesi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şer güçler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri yoluyla Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak ve tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye sokmuşlardır. Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmıştır. Hepimiz birer Mehmet'iz, birer askeriz, bütün hainlere ve yedi düvele yeteriz. Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk'e diz çöktüreceklerini sananlar bilsin ki her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek atıyor."

Yorumlar