9. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu yarın başlıyor

9. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu, “Şehir ve Medeniyetin İnşasında Cami ve Din Görevlilerinin Rolü” başlığıyla 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin de düzenleyicileri arasında bulunduğu sempozyuma ulusal ve uluslararası alanda pek çok önemli isim katılarak tebliğ sunacak.

Google Haberlere Abone ol
9. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu yarın başlıyor

Birlikte Varız sloganıyla düzenlenen 9. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu için geri sayım başladı. Sancaktepe Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek program, Sancaktepe Belediyesi, Yunus Emre Camii Vakfı (YECVA), Medeniyet Yolcuları Vakfı, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenleniyor.

ŞEHRİN RUHU CAMİLER

3 Kasım Cumartesi, açılış oturumuyla başlayacak olan sempozyumda ilk olarak “Cami, şehir ve medeniyet” başlıklı oturum yer alacak. Prof. Dr. Suat Cebeci’nin yöneteceği Açılış Paneli’nde Prof. Dr. Alican Dağdeviren “Selatin camilerimiz ve örnek uygulamaları”, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen “Şehrin ruhu camiler, manevi mimarları din görevlileri” ve Prof. Dr. Saadettin Ökten ise “Şehir ve medeniyet tasavvuru” başlığındaki tebliğlerini sunacaklar.

CAMİ VE AHLAK İLİŞKİSİ

Külliye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “Cami Ve Cemaat” başlıklı Birinci Oturum’un başkanlığını Prof. Dr. Hüseyin Elmalı’nın yapacak. 1. Oturum’da Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Ejder Okumuş, Dr. Hasan Gümüşoğlu ve Doç. Dr. Fatih Genç konuyla ilgili tebliğlerini sunacaklar. “Cami Ve Ahlak” konulu 2. Oturum’un başkanlığını Dr. İbrahim Hakan Karataş yapacak; Doç. Dr. Süleyman Doğan, Özlem Uygur, Dr. Yasin Beyaz, Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ve Dr. Salim Sancaklı da konuya dair tebliğlerini sunacaklar. 3. Oturum’un konusu “Bir Sanat Eseri Olarak Cami”, başkanı da Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan olacak. Oturumda Prof. Dr. Kerim Buladı, Öğretim Görevlisi İsmail Kanbaz, Dr. Ali Fuat Baysal ve Tuba Törnük tebliğlerini takdim edecekler.

İRŞAD VE İHYADA CAMİNİN ROLÜ

Aynı gün Müftülük Konferans Salonu’nda icra edilecek olan 1. Oturum’un konusu “İnsanın İrşat Ve İhyasında Caminin Rolü” olacak. Başkanlığını Prof. Dr. M.cZeki Aydın’ın yapacağı oturumda Öğretim Görevlisi M. Emin Akaslan, Dr. Mustafa Özdemir, Doç. Dr. Naci Şahin, Öğretim Görevlisi Meral Şahin ve Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız tebliğlerini sunacaklar. Bu salondaki 2. Oturum’un konusu “Geçmiş İslam Medeniyetlerinde Cami Mimarisi”, Oturum Başkanı Doç. Dr. Süleyman Berk, tebliğcileri ise, Araştırma Görevlisi Sümeyra Ocak, Mimar İbrahim Hakkı Yiğit, Sanat Tarihçisi Mehdi Qurbani, Dr. Mustafa Sürün ve Fettah Aykaç olacak. 3. Oturum’da “Cami Dışındaki Din Hizmetleri” konuşulacak. Oturumda Dr. Muhammed Akdoğan, Dr. M. Esat Altıntaş, imam hatip M. Taha Baran, Araştırma Görevlisi Fatih Varol tebliğlerini sunacaklar.

MISIR, SARAYBOSNA, FİLİSTİN, SOFYA ÖRNEKLERİ

Sempozyumun ikinci gününde Müftülük Salonu’ndaki 1. Oturum’un konusu “Yurtdışı Cami Ve Din Hizmetleri”. Oturumda Mısır Tecdid Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Abdulsettar Mohammed, Saraybosna Camii İmam Hatibi Seyad Mekic, Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Sofya Y. İslam Şurası Başkanı Vedat S. Ahmet, Avusturya Müftüsü Mustafa Mullaoğlu birer konuşma yapacak. 2. Oturum’un konusu ise “Cami ve Kadın”. Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın Oturum Başkanlığını yapacağı oturumda Öğretmen Hatice Keskin, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Cemal Tosun, MEM Uzmanı Şefika Mutlu ve Öğretim Üyesi İlyas Akyüzoğlu konuya dair tebliğlerini sunacaklar. 3. Oturum Prof. Dr. Ahmet Koç’un başkanlığında gerçekleşecek. “Yakın Geçmişin Örnek İmamları”nın konuşulacağı bu oturumda Reisü’l-Kurrâ Abdurrahman Gürses Hocaefendi’yi Dr. Fatih Çollak, Gönenli Mehmed Efendi’yi Prof. Dr. Nihat Temel ve Araştırmacı-Yazar Mustafa Özdamar, Hasan Akkuş Hoca’yı Emekli Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Recep Akkuş anlatacak.

GÜNÜMÜZÜN ÖRNEK İMAMLARI

Dr. Neşet Bodur’un yöneteceği son oturumda ise “Günümüzün Örnek İmamları” konuşacak. Kadıköy Hasanpaşa Camii imam hatibi Levent Uçkan “Yaşayan cami”, 19 Mayıs Kampüs Camii imam hatibi Mehmet Atalay, “Cami Kültür ve Medeniyetinin Üniversite Gençliğine Tanıtılmasında 19 Mayıs Üniversite Kampüs Camii Örnekliği”, Güngören Veysel Karani Cami imam hatibi Mehmet Şenyiğit “Minare Gölgesinde Yetişen Çocuk ve Gençlik”, Erzurum Serdarlı beldesi Yayla Camii imam hatibi Abdülnasır Kımışoğlu “Nureddin Topçu’da Din Göevlileri” başlıklı sunumlarını yapacak.

ABD’DEN KATAR’A BİLİM ADAMLARININ GÖZETİMİNDE

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın Onur Kurulu’nda yer aldığı sempozyumun Bilim Kurulu’nda ise Türkiye ve dünyanın sayılı üniversitelerinden ve çok çeşitli ülkelerden bilim adamları bulunuyor. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun da üyeleri arasında yer aldığı Bilim Kurulu’nda Türkiye, ABD, Pakistan, Katar, Kazakistan, Ürdün, Suudi Arabistan, Cezayir, Kırgızistan gibi ülkelerden üyeler iştirak ediyor. Bilim Kurulu’nun Harward Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi’nden üyeleri de mevcut.

Yorumlar