Siverek'te kaymakam dahil herkes görevden alındı

Belediye başkanının ani bir şekilde istifa etmesinden sonra gözlerin çevrildiği Siverek'te şimdi de kaymakam, emniyet müdürü, müftü, tarım müdürü de görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Siverek'te kaymakam dahil herkes görevden alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde arka arkaya görevden almalar gelirken, olayın perde arkasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil. 'Siverek'te ne oluyor?' dedirten gelişmeler zinciri, 23 Kasım'da Siverek Belediyesi Hukuk Danışmanı Selçuk Yıldızoğulları’nın belediye binasında silahlı saldırıda ayağından vurulmasıyla başladı. Saldırı sonrası Siverek Belediye Başkanı Seyhmus Aydın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

Aydın’ın istifanı kaymakam, emniyet müdürü ve müftü ile tarım müdürünün görevden alınması izledi. Medyascope’tan Ferit Aslan'ın haberine göre Kaymakam Mustafa Çiftçiler, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, Müftü Mahmut Yıldızbaş ve Tarım Müdürü Deniz Yavuzaslan görevlerinden alındı. Kaymakam ve ilçe emniyet müdürünün, saldırıya ilişkin gözaltına alınan bir kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

Aydın'ın yardımcılığını yapan iki meclis üyesi ise görevlerinden istifa etti. Cumali Karavar ve Hasan İzol’un 3 Aralık'ta yapılacak olan belediye başkanı seçiminde aday olmak için istifa ettikleri belirtiliyor.

 

Yorumlar