Şişli’nin başörtülü kadınları hedef aldığı toplantının detayları ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadın personele hakaret ve tacizde bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşil Meltem Şişli’nin hakaretlerinin yeni detayları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İğrenç hakaretlerin detayları ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, (İSMEK) bölge sorumluları ile bir toplantı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK’teki kadın bölge sorumlularına hakaretler yağdırdığı ve onları taciz ettiği ortaya çıkmıştı. Başörtülü kadınların maruz kaldığı hakaretlere ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

SKANDAL BİTMİYOR

Yeni Şafak, dün İSMEK’te yaşanan skandal toplantıyı gündeme taşıdı. O toplantıda İSMEK’te bölge sorumlusu bekar kadınlara “Bunları itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin ne böyle herkes bekar…” gibi ahlak sınırlarını aşan ifadeler kullanan Yeşim Meltem Şişli’nin uyguladığı baskının bununla sınırlı olmadığın ortaya çıktı. Toplantıda bulunan diğer kadın yöneticiler de skandal ifadeleri doğruladı. İşe dönüş davaları devam ettiği için isimlerini vermek istemeyen kadın yöneticiler Yeşim Meltem Şişli’nin hem başörtüsüne, hem de İslam’a dil uzattığını söyledi.

ÇANTALARI KONTROL ETTİ

Üç kadın yöneticinin ayrı ayrı anlatımlara göre o toplantıda şunlar yaşandı: Meltem Şişli konuşurken erkeklerin kadınları ezmesi konusunu açtı ‘Bu ancak İslam ortaçağında olur’ ifadesini kullandı. Ayrıca toplantıda yer alan kadınların başörtüsü ve çantalarının markalarına tek tek bakan Şişli, ‘Çantalarınızı havaya kaldırın. Eşarp markalarınızdan durumlarınızı anlıyorum’ diye konuştu.

İCABINIZA BAKACAĞIM

Hepimizi karşısına alan Şişli, bizlere hakaret etmeye başladı ve ‘Sizlerin icabına bakacağım’ ifadesini kullandı. Hakaret boyutu her geçen dakika daha da arttı. Hakkımızda ‘Hiçbirinizden yönetici olmaz, neye göre alınmışsınız bilmiyorum’ cümlesini kurdu. Şişli hakaretlerinde ‘Kurstan kursa dolaşıyorsunuz ve neden bu işi yapıyorsunuz anlamıyorum’ sözlerini söyledi. Ayrıca hepimizin diksiyonunun bozuk olduğunu, bu işin başörtüsüyle yapılmasının zor olacağını, başörtüsüyle bu iş yapılamayacağını söyledi.

SÜRECİMİZ YARGIYA TAŞINDI

Yaşadıklarımız 28 Şubat dönemine benziyor. Tekrardan 28 Şubat süreci yaşamak istemediğimiz için bizleri oradan vurdular. Bizi üzen de bu oldu. İş akdimiz fesholunca konuşmaya karar verdik. Bu nedenle herkes konuşmaya başladı. Sürecimiz yargıya taşındı.

KOMİK SAVUNMA: O DA BEKAR!

İBB de konuya ilişkin açıklama yaparak, kadınlara sistematik mobing uygulayan Meltem Şişli’ye arka çıktı. Anılan toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmediğini öne süren İBB açıklamasında şu iddialara yer verdi: “Geçen ay itibari ile İSMEK kadrosuna alınan öğretmenlerimiz arasında da böyle bir ayrıma gidilmediği açıkça görülecektir. Giyimi kuşamı nedeniyle hiçbir kadın çalışanımız mağdur edilmediği gibi bu hususta herhangi bir ayrımcılıkta yapılmamaktadır. Diğer yandan insanların yaşam tarzları ve medeni halleri üzerinden aşağılandığı iddia edilen kişilerle anılan yöneticinin medeni halinin aynı olması da haberin gerçek dışı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin ‘ahlaksızca’ ifadeleri yargıya taşında. Mobinge maruz kalan 14 İSMEK bölge sorumlusu Meltem Şişli hakkında suç duyurusunda bulundu. Dün avukatları Ferah Yıldız ile birlikte İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’na giden kadınlar, Yeni Şafak’a anlatıklarını savcı ile de paylaşarak Meltem Şişli’nin “hakaret, dini değerleri aşağılama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

DİKSOYONLARI DA KÖTÜ

Şişli’nin hakaretlerine maruz kalan mağdurlardan olan Sümeyra Sağlam suç duyurusunun ardından açıklamalarda bulundu. Sağlam şunları anlattı: 19 Ağustos tarihi bizler için iş başı yaptığımız ilk gündü. Ofislerimize dahi gitmeden sabahın 9’unda Meltem hanım bizleri ofisine davet etti. İlk 5 10 dakikadan sonra tanıştıktan sonra evvela bizlerin eğitim durumlarını sorguladı biz izah ettik kendisine. Konuşmamız arasına girerek şaşkın bir bakışla müdür beye dönerek, ‘bunların diksiyonları da ne kadar kötü siz hiç eğitim almadınız mı’ şeklinde ilk tacizine maruz kaldık. Biz tabi böyle bir şey beklemediğimiz için rencide olduk şaşırdık.

EL KALDIRIN BAKALIM

Toplantı devamında “bir ellerinizi kaldırın bakalım kaç tane bekarınız var?” diye sordu. Arkadaşlar el kaldırdılar akabinde ‘ne kadar da çok bekarınız varmış’ dedi. Sonra müdür beye döndü, ‘Bu bekarlarla biz itfaiyecileri buluşturalım, bir gece düzenleyelim arkadaşlarla birbirlerine ne güzel kaynaştıralım’ dedi. Biz tabi utanç duyduk cinsiyetimiz adına da utanç duyduk, ne böyle bir şeyle karşılaştık, ne de kendimize yakıştırabiliriz böyle bir şeyi.

Yorumlar