Sırrı Süreyya Önder: AK Parti ve İYİ Parti anlaşacak

Sırrı Süreyya Önder, CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulan 4'lü ittifakı eleştirerek, İyi Parti Lideri Meral Akşener'in ikinci tura kalınması durumunda "başkan yardımcılığı" için AK Parti ile anlaşacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder: AK Parti ve İYİ Parti anlaşacak

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulan 4'lü ittifakı sert sözlerle eleştirdi. 

Sırrı Süreyya Önder, Meral Akşener'in cumhurbaşkanı seçiminde 2. tura kalması durumunda "başkan yardımcılığı" için AK Parti ile anlaşacağını ileri sürdü.

"CHP HÜSRANA UĞRAYACAK"
Sırrı Süreyya Önder, CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulan 4'lü ittifakın gerçekçi bir seçenek sunamayacağını ifade etti. Meral Akşener ve çevresinin kendilerinin ikinci tura kalacağını iddia ettiklerini belirten Sırrı Süreyya Önder, "Eğer ikinci tura kalmazlarsa CHP gibi bunlara umut bağlayanlar hüsrana uğrayacak. Eğer ikinci tura kalırlarsa gidip AKP ile anlaşacaklar. Başkan yardımcılığı konusunda" dedi.

"VEKİL OLAMAZSAM SİNEMAYA DEVAM"
Sırrı Süreyya Önder yeniden milletvekilli adayı olup olmayacağı konusunda ise "Buna partim karar verir. Sinemayla da olsa vekillikle de olsa HDP fikriyatı ile yoluma devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

zeki böyle kerizleri gündem etmeyin