Sınır Tanımayan Doktorlar'dan mobil tıbbi uygulama kılavuzu

İSTANBUL (AA) - Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), mobil uygulama ve web sitesi üzerinden erişilebilen ücretsiz tıbbi uygulama kılavuzu yayınladı.MSF'den yapılan açıklamaya göre,MSF, 25 yıldan...

Google Haberlere Abone ol
Sınır Tanımayan Doktorlar'dan mobil tıbbi uygulama kılavuzu

İSTANBUL (AA) - Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), mobil uygulama ve web sitesi üzerinden erişilebilen ücretsiz tıbbi uygulama kılavuzu yayınladı.

MSF'den yapılan açıklamaya göre,MSF, 25 yıldan uzun süredir bilimsel kanıtları ve sahada edinilen tecrübeleri temel alan tıbbi uygulama kılavuzları hazırlıyor ve sağlık çalışanlarıyla düzenli olarak paylaşıyor.

Bugüne kadar 3D yazıcı ve sanal gerçeklik teknolojilerinden teletıp uygulamalarına kadar tıbbi ve insani yardım alanında farklı teknolojilerden faydalanan MSF, bu kez deneyimli tıp doktorları ve uzmanların iş birliğiyle hazırlanan yeni bir mobil kılavuzu yayınladı.

"MSF Medical Guidelines" adlı mobil uygulama, belirli bir alanda ihtisaslaşmamış olan sağlık personeline hitap ediyor.

MSF projelerinde saha çalışması yürüten sağlık çalışanlarının en güncel tıbbi bilgi ve pratiklere ulaşmasını kolaylaştırmak için geliştirilen uygulama, aynı zamanda MSF'nin saha projelerine gitmek üzere görevlendirilen ekiplerin eğitimi için de kullanılacak.

Halihazırda klinik uygulamalar, temel ilaçlar ve yenidoğan bakımına yönelik rehber bilgiler barındıran uygulamanın veri kaynakları arasında başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyaca tanınmış sağlık kurumları, tıp ve bilim dergileri yer alıyor.

Düzenli olarak otomatik güncellenen ve kullanıcılara içerik arama imkanı tanıyan tıbbi uygulama kılavuzu, çevrimdışı durumdayken dahi kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Mevcut içeriklerin yüksek ve düşük çözünürlükte indirilmesine ve kaydedilmesine izin veren uygulama, Microsoft, Apple App Store ve Google Play'den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kılavuza aynı zamanda "medicalguidelines.msf.org" adresinden de ulaşılabiliyor.

Yorumlar