Sınıf arkadaşları 42 yıl sonra öğretmenleriyle buluştu

Çorlu’nun en eski eğitim-öğretim kurumları arasında yer alan ve 1950 yılından bu yana binlerce öğrencinin mezun olduğu Alipaşa İlkokulu’nun 1975 yılı mezunları 42 yıl sonra aynı sıralarına oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Sınıf arkadaşları 42 yıl sonra öğretmenleriyle buluştu

Çorlu’nun en eski eğitim-öğretim kurumları arasında yer alan ve 1950 yılından bu yana binlerce öğrencinin mezun olduğu Alipaşa İlkokulu’nun 1975 yılı mezunları 42 yıl sonra aynı sıralarına oturdu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden hatta yurtdışından gelerek buluşan öğrencilere 42 yıl önceki öğretmenleri de İzmir’den Çorlu’ya gelerek katıldı. Öğretmen ve öğrencilerinin 42 yıl sonraki buluşması duygu yüklü anlara da sahne oldu.

Sosyal medya üzerinden haberleştiler ilk okullarında buluştular

Çorlu Alipaşa İlkokulu’nun 1975 yılı mezunlarından Engin Çelik, sınıf arkadaşlarını sosyal medya hesapları üzerinden arayarak bir araya getirme fikri doğduğunu, bu yolla İzmir’de ikamet eden ilkokul öğretmenleri Yüksel Bigün’ü de bulduklarını söyledi.

Bundan 42 yıl önce kendilerine öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni Yüksel Bigün’ü yaşadığı İzmir’de bulan mezunlar, öğretmenlerine de konuyu anlatarak bir araya gelmek istediklerini söylediler. 42 yıl sonra aynı okulun bahçesinde buluşan mezunlar, aynı sınıflarına girerek aynı sıralarına da oturdular ve eski günlerini yad ettiler.

Düzenlenen programda önemli rol üstlenen Engin Çelik, “O dönem aynı sınıfta okuduğumuz arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Arkadaşlarımızı bulmak için de sosyal medyayı kullandık. Öğretmenimize de ulaştık. O da sağ olsun bizleri, öğrencilerini kırmadı ve İzmir’den Çorlu’ya kadar gelerek bizlerle bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden ulaştığımız arkadaşlarımızı da buluşmaya davet ettik. Bazı arkadaşlarımızı da ismen biliyoruz ama sosyal medyada bulamadığımız için erişemedik. Çok güzel bir buluşma olduğunu düşünüyoruz ve gelecek yıllarda da katılım sayısını arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

42 yıl önceki öğrencileri kendisini yeniden bir arada olmaya, aynı okulda buluşmaya, aynı sınıfta olmaya, aynı sıralara oturmaya davet ettiklerinde duyduklarına inanmakta güçlük çektiğini kaydeden öğretmen Yüksel Bigün ise, “42 yıl sonra aynı öğrencilerimle buluşmak çok güzel. Buluşmaya katılan herkese, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Duygularımı en yoğun şekilde yaşıyorum” dedi.

Okul bahçesindeki Atatürk büstü önünde 42 yıl önce olduğu gibi toplu hatıra fotoğrafı çektiren öğretmen ve öğrenciler daha sonra 42 yıl önceki sınıflarına giderek eski günleri yad etti ve hatıralarını paylaştı.

Öğrenciler 42 yıl önce hangi sırada oturuyorsa aynı sıralara oturarak gerek arkadaşları gerekse öğretmenleri ile olan anılarını birbirlerine aktardı.

Yorumlar