Vizontele nerede çekildi, çekimleri nerede yapıldı?

Yılmaz Erdoğan'ın gerçek bir hikayeden yola çıkarak senaryosunu kaleme aldığı ve kendisinin de rol aldığı Vizontele nerede ve ne zaman çekildi? 1970'li yıllarda Hakkari'ye televizyonun ilk kez gelişiyle yaşanan gerçek olayların anlatıldığı filmin senaryosu ve yönetmenliğini Erdoğan üstlenmişti.

Google Haberlere Abone ol
Vizontele nerede çekildi, çekimleri nerede yapıldı

Vizontele nerede çekildi, çekimleri nerede yapıldı? Komedyen, Senarist, Yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın gerçek bir hikayeden yola çıkarak senaryosunu kaleme aldığı ve kendisinin de rol aldığı Vizontele nerede ve ne zaman çekildi?

Van'ın Gevaş ilçesinde 1970'li yıllarda yaşanan bir hadiseyi, komik bir dille kaleme alan Yılmaz Erdoğan filmin aynı zamanda yönetmenliğini de yaptı. Filmde Cem Yılmaz, Altan Erkekli, Demet Akbağ gibi ünlü isimler yer alıyor. Peki Vizontele nerede ve ne zaman çekildi? İşte Vizontele ile ilgili merak edilen bilgilerden bazıları:

Vizontele, gerçek hikayenin de geçtiği Hakkari'de değil de Van'ın Gevaş ilçesinde çekildi.

2001 yılında çekimleri tamamlandı.

Filmin çekimi için neredeyse yeniden bir kasaba inşa edildi.

VİZONTELE FİLMİNİN KONUSU

1974 yılında Anadolu'da kırsal bir kasaba ilk defa televizyonla buluşur.

Bu olay köylüleri hem heyecanlandırır hem de kaygılandırır.

Belediye Baskanı Nazmi (Altan Erkekli) bu isin üstesinden gelmek için şehrin delisi olarak bilinen Emin(Yılmaz Erdoğan)'den yardim alır.

Emin aslında deli olmayan, teknolojik aletlere ilgisi olan ve bütün radyoları tamir eden ilginç bir yaşantıya sahip olan bir karakterdir. 

Cem Yılmaz ise filmde, kendini beğenmiş, ukala bir esnaf ve müteahhit rolünü canlandırıyor.


 

Yorumlar

gül siz cooooooooooooooooooooooooooook tatlısınız çooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ama çok