Türk Sinemasındaki Komedi ve Korku Filmleri

Türkiye’de en fazla izlenen komedi filmleri arasında yer alan Cem Yılmaz filmleri bir çok çeşitte hayat buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk Sinemasındaki Komedi ve Korku Filmleri

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son zamanlarda çıkan filmler arasında en fazla seyredilenlerin yapımını ve senaryosunu hazırlayan Cem Yılmaz hem oyunculuğu hem de sinema salonlarına topladığı seyirciler ile birinci sıralarda kendisine yer buluyor.

Türk komedi filmleri arasında yer alan birkaç filmi saymak istersek, Romantik Komedi, Gora, Hep Yek 1, Hep Yek 2, Pişt, Düğün Dernek, Recep İvedik 1, Recep İvedik 2, Recep İvedik 3, Recep İvedik 4, Recep İvedik 5, Pardon, Çalgı Çengi, Vizontele, Ay Lav Yu, İftarlık Gazoz, Çalgı Çengi İkimiz, Hababam Sınıfı, Yaktın Beni, Eyvah Eyvah 1, Eyvah Eyvah 2, Hadi İnşallah, Şevkat Yerimdar 1, Şevkat Yerimdar 2, Dedemin Fişi, Vezir Parmağı, Oflu Hocanın Şifresi 1, Oflu Hocanın Şifresi iki ve buna benzer bir çok film sayılabilir.

Dedemin Fişi filmi Güldür Güldür show ekibi tarafından çekildi. Ve komedi seyircisinden tam not alan filmde bir çok güldürünün ustası oyuncu oynadı. Bu film ve diğer filmler film izle seçeneği kullanılarak internet üzerinden izlemek mümkün. Herkesin film keyfine göre film seçtiği bu sektörde, komedi filmleri, aksiyon filmleri, korku filmleri, macera filmleri ve sanat filmleri de internet üzerinden online hd kalitesinde filmlerin hepsini izlemek kolay ve kesintisiz.

İlk filmi 31 Ocak 2003 yılında vizyona giren film bir çok seyirci tarafından sinema sahnelerinde izlendi. Görüntü kalitesi çekim yılına göre çok güzel olan bu film animasyon filmler arasında yer aldı. Fakat filmde karakterlerin mamut, aslan, kaplan ve rakun olması kimseye anormal gelmezken komedi filmleri arasında da yer alarak bir çok kişiyi kendine güldüren film unvanı aldı.

Filmde hayvan olmalarına ve bir birlerine aykırı genleri olmasına rağmen bir mamut, bir rakun ve bir kaplanın hikayesi anlatılıyor. Küçük bir bebeği ailesine teslim etmek için büyük bir çaba sarfedilen filme bir çok görüntü birliği oluşuyor. Hayvanların insanlara insanlığı öğrettiği diyeceğimiz bu filmde yine iyi ve kötü savaşı var.

İyi ve kötü savaşını geçebilenler için filmin karakterleri de inanılmaz harika sözler ile filmi tamamlıyor. Seslendirmesini Haluk Bilginer’in de yaptığı bu filmin karakterlerinin dost canlısı olması kişinin dostları ile arasının iyi olmasını öğütlerken filmin üç tane çekilmiş olması ve bu filmlerin her birinde aynı imajın seyirciye verilmesi de ayrıca seyircilere ilginç geliyor.

Çizgi film ile karıştırılmaması gereken animasyon filmler çocuklar tarafından sevildiği kadar yetişkinler tarafından da tercih edilen filmler arasında. Hatta bazı yetişkinler macera ve aksiyon filmi izlemektense kesinlikle animasyon film izlemeyi tercih ediyorlar. Bu da şimdiye kadar çekilen filmler arasında bir çok hatasız animasyon olduğunu anlatıyor.

1974 yılında çekimi yapılan film 1 Kasımda vizyona girmişti. Türk sinemasının ilk korku filmleri öncülüğü yapan bu filmde konu etilen büyü, cinayet, cinnet, akıl hastanesi ve farklı korku dolu sahneler olarak belirlendi. Görüntü yönetmenliğini filmin Nihat Çifteoğlu yaparken, senaryo Yılmaz Tümtürk tarafından yazıldı. filmin yönetmenliğini Metin Erksan gerçekleştirdi.

Filmin oyuncuları arasında bir çok eski ve ünlü oyuncu yer alırken film renkli olarak seyirciyle buluştu. Bir çok sahnesinin korku içerdiği filmin başrollerinde; Cihan Ünal, Meral Taygun, Canan Perver, Agah Hün, İsmail Hakkı Şen, Ergün Rona, Ferdi Merter, Erol Amaç, Sabahat Işık, Ayton Sert, Ali Taygun, Ahmet Turgutlu, Birsen Kaplangı, Ekrem Gökkaya,  Hayri Esen, Esen Günay, Ahu Tuğba, Kamran Usluer, Tıza Tüzün Ve Mustafa Alabora rol aldı ve seslendirme yaptı.

Filmin içeriğinde kullanılan efektlerin 1974 yılı yapımı olmasına rağmen bazı film eleştirmenleri açısından o zaman çok güzel bulunması filmin bir çok kez sinemalarda izlenmesine sebep oldu. Daha sonra hayatımıza televizyonlar girdikten sonra televizyonlarda da bir çok kez yayınlanan bu filmi internet üzerinden online olarak izlemek mümkün. Tüm yeşil çam filmleri ve eski filmleri severler tarafından izlenmesinin iyi olabileceği bu film yeşil çam kategorisinde mutlaka bulunması gereken filmlerden. Daha sonraları yapılan filmlerden çok da fazla Türk sineması içinde korku yapılmadı.

Yorumlar