Mars Group ve yapımcılar masaya oturacak

Sinema krizinde yaşanan gerginliğin bitirilmesi için 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun Teklifi' TBMM tarafından kabul edilip yasallaştı. Bu gelişme sonrası yapımcılar ile Mars Cinema Group ilk kez bir araya gelerek masaya oturacak.

Google Haberlere Abone ol
Mars Group ve yapımcılar masaya oturacak

Yapımcılarla sinema salonu zinciri Mars Cinema Group arasındaki 'bilet payı' ve 'kampanyalı bilet uygulaması nedeniyle çıkan anlaşmazlık nedeniyle filmlerin gösterim tarihleri ertelenmişti.

Çarşamba günü toplantı olacak

Habertürk'ün haberine göre yapımcılarla Mars Cinema Group arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için çarşamba günü bir toplantı düzenlenecek.

Hasılat şeffaf olarak gösterilsin

Yapımcılar, bilet paylarının artmasını ve kampanyalı bilet uygulamasında yeni sinema yasasının gereği olarak hasılatın şeffaf olarak görülmesini talep edecek. Mars Cinema Group ile anlaşma sağlandığı takdirde 'Organize İşler - Sazan Sarmalı', 'Karakomik Filmler' ve 'Recep İvedik 6' için bir gösterim takvimi oluşturulacak. Anlaşma sağlanamadığı takdirde bu üç film izleyiciyle diğer sinema salonlarında buluşacak.

7 milyon adet bilet habersiz satıldı

Toplantının en kritik noktalarından biri Mars Cinema Group'un yaptığı kampanya anlaşmaları olacak. Yapımcılar, Mars Cinema Group'un kendilerinden habersiz bir şekilde temmuz ayına kadar olan süreçte çeşitli firmalarla yaptığı anlaşma gereği 7 milyon adet bilet sattığını öğrenmesiyle büyük bir şok yaşadı. Yapımcılar, 7 milyon adet kampanyalı biletin gelirinin paylaşımının da mutlaka çözüme ulaşmasını istiyor.

Yorumlar