Ermeni diasporasından Osmanlı filmini engelleme girişimi

ABD'de yayınlanması beklenen The Ottoman Lieutenant isimli film Ermeni grupların tepkisini çekti. Film engellenmeye çalışılıyor

Google Haberlere Abone ol
Ermeni diasporasından Osmanlı filmini engelleme girişimi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ermeni Gençlik Federasyonu, Türk-Amerikan ortak yapımı filme karşı harakete geçti. Federasyon, 10 Mart’ta Amerika’da seyirci ile buluşacak olan The Ottoman Lieutenant filmi hakkında tahrik edici ve asılsız iddialarda bulunan bir bildiri yayınladı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin web sitesinde yayınlanan bildiride, filmin izleyici ile buluşmasına engel olmak amacıyla ilerleyen günlerde sinema salonlarına ve okullara birçok mektup gönderileceği söyleniyor ve bütün Ermeni topluluğundan kampanyaya destek vermeleri isteniyor.

Federasyon, filmin sinema salonlarında ya da okullarda gösterilmesini engellemek amacı ile bir kampanya yürüteceğini bildirmesinin yanı sıra, filmin hikâye örgüsünde konuya yönelik tarafsız kalma çabasının soykırımın inkârı olmaktan öteye gidemediğini savunuyor.

Türk ve ABD’li yapımcıların gerçekleştirdikleri ilk Hollywood prodüksiyonu olan film, ABD ve dünya perdelerinde yerini almaya hazır. Paladin’in ABD’de dağıtımını üstlendiği The Ottoman Lieutenant 10 Mart 2017’de Amerika çapında gösterime girecek.

Filmin konusu Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da, Van’da geçiyor. Amerikalı bir hemşirenin (Hera Hilmar ­– Da Vinci’nin Şeytanları) gözünden anlatılan filmin diğer başrollerinde, Oscar ödüllü Ben Kingsley, Kara Şahin Düştü ve Pearl Harbor filmlerindeki performansıyla hafızlara kazınan Josh Hartnett, yakın dönemin popüler dizisi Game of Thrones’ta Daario Naharis karakteriyle tanıdığımız Michiel Huisman var.

Oyuncu kadrosunda Türkiye’den oyuncuların yer aldığı filmde: Halil Bey rolünde Haluk Bilginer ve Melih Paşa rolünde ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem var. 

Yorumlar