iMDb puanına göre en iyi 15 animasyon film izle

En iyi animasyon filmleri hangileri? iMDb puanı en yüksek olan animasyon filmi hangisi? Animasyon film izle listesi var mı? Son yılların en çok izlenen animasyon filmi hangisi? En iyi animasyon filmleri listesi makalemizde.

Google Haberlere Abone ol
iMDb puanına göre en iyi 15 animasyon film izle

Animasyon filmler hepimiz için ayrı bir öneme sahip. Animasyon filmleri izlerken çocukluğumuza döneriz ve çok keyifli dakikalar geçiririz. 2018 animasyon filmleri özellikle de çizimleriyle bizleri şaşırtmakta. En iyi 10 animasyon filmleri sizler için derledik. İşte en iyi animasyon filmleri listesi ve IMDb puanları;

İçindekiler:

  • 1- Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filmini izle
  • 2- Çılgın Hırsız
  • 3- Ruhların Kaçışı
  • 4- Yukarı Bak
  • 5- Vol-İ
  • 6- Oyuncak Hikayesi 3
  • 7- Komşum Totoro
  • 8- Kung Fu Panda
  • 9- İnanılmaz Aile izle
  • 10- Aslan Kral filmi izle
  • 11- Ters Yüz filmi izle
  • 12- 6 Süper Kahraman filmini izle
  • 13- Ratatuy animasyon filmi izle
  • 14- Kayıp Balık Nemo 3 izle
  • 15- Yürüyen Şato filmini izle

Animasyon filmleri, çizgi tutkunları için oldukça keyif vericidir. Disney ve Japon animasyon filmleri, dünya genelinde olduğu kadar ülkemizde de puanlarıyla zirvede yer alıyor.

1- Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filmini izle

8.7 / 10  imdb PUAN
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
How to Train Your Dragon

Yönetmen: Chris Sanders,  Dean DeBlois
Seslendirenler: Gerard Butler,  Jonah Hill,  Jay Baruchel,  Kristen Wiig,  America Ferrera
Senaryo: Dean DeBlois
Yapımcı: Tim Johnson,  Bonnie Arnold

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Film Konusu

Cressida Cowell'ın romanından uyarlanan film, iri yarı Vikinglerin ve vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçiyor. Ejderha savaşının bir yaşam tarzı olduğu Berk adasında yaşayan bir genç, yaralı bir ejderhayla karşılaşır ve dünyası alt üst olur. İkili daha sonra iyi arkadaş olacaktır.

2- Çılgın Hırsız

8.7 / 10  imdb PUAN 
Çılgın Hırsız
Despicable Me

Yönetmen: Pierre Coffin,  Chris Renaud,  Sergio Pablos
Seslendirenler: Ata Demirer,  Steve Carell,  Jason Segel,  Yekta Kopan,  Miranda Cosgrove
Senaryo: Cinco Paul,  Ken Daurio,  Sergio Pablos
Yapımcı: Christopher Meledandri,  Janet Healy
Diğer Adı: Cattivissimo Me

Çılgın Hırsız Film Konusu

Renk renk çiçeklerle çevrili, güleryüzlü komşuluk ilişkilerinin sürdüğü banliyöde, bu yaşantıyı bozacak bir sır saklıdır. Banliyönün en bakımsız ve çirkin evinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bir plan yapmaktadır. Gru, dünyanın uydusu Ay'ı çalmaya karar vermiştir.
Üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, bu kötü kalpli adamla karşılaştıklarında ise, hiç kimsenin göremediği bir ayrıntıyı fark ederler: Gru onlar için potansiyel bir baba adayıdır.

3- Ruhların Kaçışı

8.7 / 10  imdb PUAN 
Ruhların Kaçışı
Sen to Chihiro no kamikakushi

Yönetmen: Hayao Miyazaki
Seslendirenler: Ryûnosuke Kamiki,  Yô Ôizumi,  Tatsuya Gashuin,  Mari Natsuki,  Yumi Tamai
Senaryo: Hayao Miyazaki
Yapımcı: John Lasseter,  Toshio Suzuki
Diğer Adı: Spirited Away

Ruhların Kaçışı Film Konusu

Babasının işi nedeniyle yeni bir şehre taşınmak zorunda kalan 10 yaşındaki Chihiro bu duruma çok üzülmektedir. Fakat bu yolculuk hiç ummadığı kadar ilginçliklerle dolu olacaktır. İlk olarak Chihiro’nun anne ve babası mola verdikleri yerdeki yemekleri yiyince domuza dönüşürler. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek isterken ortalık hayaletlerle dolar. Hayatta kalmak için, kendisini hayaletlerin kaldığı bu otele kabul ettirmek zorundadır. Burada hayaletlerin gizemini çözerken aynı zamanda esrarengiz Haku ile de aşkın büyüsünü de keşfedecektir.
Prenses Mononoke'nin yaratıcısı Hayao Miyazaki'nin animasyon şaheseri olan Ruhların Kaçışı, önce 52. Berlin Uluslarası Film Festivali'nde Altın Ayı'yı, ardından 75. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Oscarı'nı kazanmayı başarmış bir yapım.

4- Yukarı Bak

8.6 / 10 imdb PUAN 
Yukarı Bak
Up

Yönetmen: Pete Docter,  Bob Peterson
Seslendirenler: Erol Günaydın,  Volkan Severcan,  Christopher Plummer,  Murat Şen,  Delroy Lindo
Senaryo: Thomas McCarthy,  Pete Docter,  Bob Peterson
Yapımcı: Andrew Stanton,  Jonas Rivera

Yukarı Bak Film Konusu

Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.

5- Vol-İ

8.6 / 10 imdb PUAN 
Vol-İ
Wall-E

Yönetmen: Andrew Stanton
Seslendirenler: Sigourney Weaver,  Jeff Garlin,  Kathy Najimy,  Ben Burtt,  Elissa Knight
Senaryo: Andrew Stanton,  Pete Docter,  Jim Reardon
Yapımcı: John Lasseter,  Jim Morris

Vol-İ Film Konusu

Dünya gezegenini terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra, uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı işle (çöp tasnifiyle) uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı aniden yepyeni bir anlam kazanır.
WALL-E’nin elinde gezegenin geleceğinin anahtarının olduğunu keşfeden EVE, artık başka bir gezegende yaşayan ve dünyaya güvenlik içinde geri dönüş haberini heyecanla beklemekte olan insanlara bu bilgiyi rapor etmek için müthiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Ancak WALL-E’ de boş durmamış, çok beğendiği EVE’in peşine takılarak onunla birlikte galaksiye açılmıştır. Beyazperdedeki gelmiş geçmiş en heyecan verici ve en yaratıcı komedi macerası böylece başlar. Geleceğin daha önce hiç hayal edilmemiş vizyonlarını içeren bu filmde  WALL-E’ye, aralarında bir hamamböceği ile bozuk robotlardan oluşan kahraman ruhlu bir topluluğun da yer aldığı birbirinden ilginç karakterler eşlik eder.

6- Oyuncak Hikayesi 3

8.6 / 10 imdb PUAN 
Oyuncak Hikayesi 3
Toy Story 3

Yönetmen: John Lasseter
Seslendirenler: Tom Hanks,  Haluk Bilginer,  Mehmet Ali Erbil,  Tim Allen,  R. Lee Ermey
Senaryo: John Lasseter,  Pete Docter,  Joel Cohen
Yapımcı: Steve Jobs,  Bonnie Arnold
Diğer Adı: Oyuncak Hikayesi 3D

Oyuncak Hikayesi Film Konusu

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

7- Komşum Totoro

8.6 / 10 imdb PUAN 
Komşum Totoro
Tonari no Totoro

Yönetmen: Hayao Miyazaki
Seslendirenler: Dakota Fanning,  Paul Butcher,  Tim Daly,  Akiko Hiramatsu,  Hitoshi Takagi
Senaryo: Hayao Miyazaki
Yapımcı: Rick Dempsey,  Ned Lott
Diğer Adı: My Neighbour Totoro

Komşum Totoro Film Konusu

2 kız hasta annelerini ziyarete köye giderler. Köyün etrafındaki ormanda yaşayan ilginç orman cinleri ile maceradan maceraya atılırlar.

8- Kung Fu Panda izle

8.5 / 10 imdb PUAN 
Kung Fu Panda

Yönetmen: Mark Osborne,  John Stevenson
Seslendirenler: Angelina Jolie,  Jackie Chan,  Dustin Hoffman,  Lucy Liu,  Michael Clarke Duncan
Senaryo: Cyrus Voris,  Jonathan Aibel,  Glenn Berger,  Ethan Reiff
Yapımcı: Melissa Cobb,  Bill Damaschke

Kung Fu Panda Film Konusu

Panda ayısı Po, antik Çin’deki Barış Vadisi’nde ucuz bir restoranda garson olarak çalışmaktadır. Kung fu fanatiğidir ama vücudunun şekli son derece hantal ve biçimsiz olduğu için kung fu dövüş sanatını bir türlü en iyi şekilde sergileyemez. Po’nun en belirleyici özelliklerinden birisi de, antik Çin’deki hayvanların en tembeli olmasıdır. Bu arada Barış Vadisi’nin kapısına birbirinden güçlü düşmanlar dayanmıştır. Eski bir efsaneye göre günün birinde bir kahraman doğacak ve halkına (vadi sakinlerine) mutlak kurtuluşu ve huzuru armağan edecektir. Ancak vadi sakinlerinin umutla beklediği Seçilmiş Kişi’de olması gereken işareti, vadideki en tanınmış savunma sanatları ustaları bile bedenlerinde taşımamaktadır. Vadinin en tembel, en üşengeç hayvanı olarak üne kavuşan Panda ayısı Po günün birinde bir yarışmaya katılınca vaad edilen kurtarıcının taşıması gereken işareti vücudunda taşıdığı fark edilir. Bu durum karşısında herkes çok şaşırır. Gereken  işareti bu uyuşuk panda ayısının taşıdığını gören dövüş sanatı ustaları ise tam bir şok geçirir. Ancak çok fazla zaman kaybetmeden, ne yapıp edip, bu kibar ve tembel Panda ayısını bir kung fu savaşçısına dönüştürmekten başka çareleri de yoktur.

9- İnanılmaz Aile izle

8.5 / 10 imdb PUAN 
İnanılmaz Aile
The Incredibles

Yönetmen: Brad Bird
Seslendirenler: Samuel L. Jackson,  Şenay Gürler,  Jason Lee,  Sezai Aydın,  Brad Bird
Senaryo: Brad Bird
Yapımcı: John Lasseter,  John Walker

İnanılmaz Aile Film Konusu

Bir zamanların en büyük süper kahramanlarından biri olan Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınmaktadır. İnsanları kurtaran ve kötülüklerle savaşan Bob, işlerden elini ayağını çeker.
Özel bir programa bağlı olarak ailesiyle birlikte sessiz sakin bir yaşam sürmeye başlayan Bob, 15 yıl aradan sonra çok özel bir görev alır. Ancak, işler umulduğu gibi gitmeyince, Bob'un karısı ve çocukları da olaya dahil olur. Sadece Bob değil, sayısız masum insan da tehlike altındadır.

10- Aslan Kral filmi izle

8.5 / 10 imdb PUAN 
Aslan Kral
The Lion King

Yönetmen: Rob Minkoff,  Roger Allers
Seslendirenler: Rowan Atkinson,  Jeremy Irons,  Whoopi Goldberg,  Matthew Broderick,  Moira Kelly
Senaryo: Chris Sanders,  Jim Capobianco,  Irene Mecchi,  Thom Enriquez,  Brenda Chapman,  Joe Ranft,  Jonathan Roberts,  Linda Woolverton,  Jorgen Klubien,  Gary Trousdale,  Burny Mattinson,  Francis Glebas,  Ed Gombert,  Lorna Cook,  Kevin Harkey,  Mark Kausler,  Barry Johnson,  Andy Gaskill,  Larry Leker,  Rick Maki,  Tom Sito
Yapımcı:  -
Diğer Adı: Aslan Kral 3D

Aslan Kral Film Konusu

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır.Walt Disney'in bu animasyon harikası, 4 dalda akademi ödüllerine aday olmuş, en iyi müzik ve en iyi şarkı dalında Oscar'a layık görülmüştü. Filmin ödüllü müziklerini Tim Rice, Elton John ve Hans Zimmer yapmıştı

11- Ters Yüz filmi izle

8.5 / 10 imdb PUAN 
Ters Yüz
Inside Out

Yönetmen: Pete Docter,  Ronaldo Del Carmen
Seslendirenler: Aysun Topar,  Gupse Özay,  Engin Alkan,  Murat Şen,  Ercan Demirel
Senaryo: Pete Docter,  Michael Arndt,  Ronaldo Del Carmen,  Simon Rich
Yapımcı: Jonas Rivera

Ters Yüz Film Konusu

Babasının yeni işi nedeniyle Amerika'nın orta kesiminden San Francisco'ya taşınan Riley (seslendiren Kaitlyn Dias), yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen Riley'nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan Neşe, Öfke, Korku, Tiksinti ve Üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. Yeni yaşamındaki çalkantılar duygu merkezinde bir krize neden olmuştur. Neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar gösterir.

12- 6 Süper Kahraman filmini izle

8.5 / 10 imdb PUAN 
6 Süper Kahraman
Big Hero 6

Yönetmen: Chris Williams,  Don Hall
Seslendirenler: Stan Lee,  Jamie Chung,  James Cromwell,  Genesis Rodriguez,  Daniel Henney
Senaryo: Jordan Roberts,  Don Hall,  Daniel Gerson
Yapımcı: Roy Conli,  Kristina Reed
Diğer Adı: Altı Süper Kahraman

6 Süper Kahraman Film Konusu

Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

13- Ratatuy animasyon filmi izle

8.4 / 10 imdb PUAN 
Ratatuy
Ratatouille

Yönetmen: Brad Bird,  Jan Pinkava
Seslendirenler: Engin Alkan,  Toprak Sergen,  Murat Şenol,  Ercan Demirel,  Mazlum Kiper
Senaryo: Brad Bird,  Jim Capobianco,  Kathy Greenberg,  Jan Pinkava,  Emily Cook
Yapımcı: Andrew Stanton,  John Lasseter
Diğer Adı: Aşçı Fare

Ratatuy Film Konusu

Ramy adındaki bir fare, ailesinin tüm istemeyişi ve bir fare olarak yapılması imkansız olmasına rağmen, büyük bir Fransız aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy’yi Paris’in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, yemek pişirme üstadı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy’nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris’in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir üstünlük mücadelesi başlatır.

14- Kayıp Balık Nemo 3 izle

D8.4 / 10 imdb PUAN 
Kayıp Balık Nemo 3D
Finding Nemo

Yönetmen: Andrew Stanton,  Lee Unkrich
Seslendirenler: Eric Bana,  Geoffrey Rush,  Willem Dafoe,  Ayça Bingöl,  Ellen DeGeneres
Senaryo: Andrew Stanton,  Bob Peterson,  David Reynolds
Yapımcı: John Lasseter,  Graham Walters

Kayıp Balık Nemo 3D Film Konusu

Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden Nemo babası tarafından büyütülmektedir. Artık İlkokul çağına geldiğinde babasının ilgisinden sıkılmaya başlar. Bir süzgeci küçük olduğu için babası Okyanusta yüzmeyi Nemo' ya yasaklamıştır.Bir gün Nemo, Okyanusta yüzebileceğini ve o sırada yüzeyde duran cisme dokunabileceğini iddaa eder ve kendini bir anda bir insanın ellerinde bulur. Oğlunun insanlar tarafından yakalanıp götürüldüğünü gören babası, çok kararlıdır ne olursa olsun Nemo' yu bulacak ve eve geri gecektir. Fakat Okyanus sandığından çok daha tehlikelidir.

15- Yürüyen Şato filmini izle

8.4 / 10 imdb PUAN 
Yürüyen Şato
Hauru no ugoku shiro

Yönetmen: Hayao Miyazaki
Seslendirenler: Christian Bale,  Emily Mortimer,  Ziya Kürküt,  Lauren Bacall,  Yonca Cevher
Senaryo: Hayao Miyazaki,  Diana Wynne Jones
Yapımcı: John Lasseter,  Toshio Suzuki
Diğer Adı: Howl's Moving Castle

Yürüyen Şato Film Konusu

2006 en iyi çizgi film oscar adayı olan bu filmde kendi halinde olan 18 yaşındaki Sofie, kötülükler cadısı tarafından 90 yaşında yaşlı bir kadına dönüşür ve bütün hayatı değişir. Kimse tarafından tanınmayan Sofie evini terkeder, ve yolculuğu onu sürekli yer değiştiren, içinde Howl isimli bir büyücünün yaşadığı bir şatoya getirir. Sofie nin üzerindeki lanet ancak bu şatoda çözülebilecektir.

Yorumlar