En güzel Aamir Khan filmleri izle - iMDb puanına göre

En güzel Aamir Khan filmleri iMDb puanına göre en iyi Aamir Khan Filmleri izle. Özellikle duygusal topluluklarda Khan filmleri büyük bir ilgi görüyor. Türkiye'de en çok izlenen filmler arasında Aamir Khan'ın filmlerini bulmak mümkün. İşte Aamir Khan'ın en çok izlenen ve sevilen filmleri:

Google Haberlere Abone ol
En güzel Aamir Khan filmleri - iMDb puanına göre

Hint asıllı ünlü yönetmen ve oyuncu Aamir Khan'ın filmlerinin ünü Avrupa ve ABD'yi geçmiş durumda. Özellikle Hindistan'ın toplumsal yapısını yansıtan, örf adet ve geleneklerini kendi üslubuyla anlatan Aamir Khan, şu an Türkiye de dahil birçok ülkede yakından takip ediliyor. Hindistan'ın en iyi oyuncularından ve gençlik simgelerinden biri olarak kabul edilen Khan'ın hemen hemen bütün filmleri birbirinden güzel. IMDb puanlamasına göre Khan'ın en iyi filmi 2016 yapımı Dangal filmidir. Herkes tarafından çok beğenildiğinden hiç şüphe olmayan Taare Zameen Par filmi de yine en iyi ikinci filmi olarak kabul ediliyor. Onun IMDb puanı ise 8,4.

Khan'ın en çok bilinen filmlerinden biri Taare Zameen Par. Yani Her Çocuk Özeldir filmi. Filmde disleksi hastası bir çocuğun hayatından bir kesiti anlatan usta oyuncu ve yönetmen Aamir Khan, bu yapımıyla büyük bir başarıya imza attı.

AAMIR KHAN'IN EN ÇOK BİLİNEN 10 FİLMİ

Khan'ın en iyi bilinen ve en çok izlenen 10 filmi şöyle: 

SUPERSTAR filmi IMDb puanı 8,0

Khan'ın sadece oyuncu olarak yer aldığı ve en çok bilinen filmlerinden biri 2017 yapımı Süperstar (Secret Superstar)'dır. Khan bu filminde yine bambaşka bir rolle karşımıza çıkıyor. IMDb puanı 8.0 olan filmde, genç bir kızın super star olma hayallerinin gerçekleşmesi yer alıyor.

LAGAAN filmi IMDb Puanı 8,1

Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesinden yola çıkan ve o yılki Oscar ödüllerine aday gösterilen Lagaan, Hindistan'ın İngiliz sömürgesi altında olduğu zamanlarda küçük bir köy olan Champaner'de yaşayan insanların her yıl İngiliz yönetimine vermek zorunda oldukları Lagaan vergisi yüzünden yaşadıklarını beyazperdeye taşıyor. Film, müzikleri ve oyunculuklarıyla klasikler arasında…

DIL CHAHTA HAI IMDb puanı 8,2

Aamir Khan'ın, Saif Ali Khan ve Akshaye Khanna ile başrolleri paylaştığı ve çok yakın oldukları halde birbirinden tamamen farklı üç arkadaşın aşka olan bakış açılarını, ilişkilerini, acılarını anlatan Dil Chahta Hai, bol ödüllü bir Bollywood filmi…

Rang de Basanti 2006 yapımı IMDb puanı 8,2

İngiltere'de yaşayan genç bir yönetmenin, Hindistan'ın İngiliz sömürüsü altında olduğu yıllarda subay olarak görev yapan dedesinin günlüğünü okuduktan sonra bununla ilgili bir belgesel çekmeye karar vermesiyle çıktığı yolda karşılaştıklarını anlatan Rang de Basanti, vatan sevgisi ve tarih bilinci gibi konularda yozlaşmış gençlere ders niteliği taşıyor. BAFTA'ya aday gösterilen filmi Aamir Khan'ın senaryoyu okur okumaz kabul etmiş.

Fanaa 2006 yapımı IMDb puanı 7,2

Görme engelli ve hayat dolu bir kadın olan Zooni'nin arkadaşları ile birlikte Delhi'ye gezmeye gittiğinde Rehan adında bir tur rehberi ile karşılaşması ve bunun üzerine başlayan aşk hikâyelerini anlatan Fanaa, Aamir Khan ve Kajol ikilisinin unutulmaz performanslarıyla hatırlayacağınız hüzün dolu bir film…

Taare Zameen Par 2007 yapımı IMDb puanı 8,4

Aamir Khan'ın ilk yönetmenlik deneyimiyle usta yönetmenlere taş çıkarttığı Taare Zameen Par, Khan'ın çok sevdiği çocuk hikâyelerine odaklıyor kamerasını. 8 yaşında, okumakta ve yazmakta güçlük çeken Ishaan Awasthi'nin öyküsünü ele alan film, engelli çocuklara bakış ve eğitim kapsamında çok önemli mesajlar barındırıyor.

TAARE ZAMEEN PAR - HER ÇOCUK ÖZELDİR FİLMİ İZLE

Ghajini 2008 yapımı IMDb puanı 7,3

Christopher Nolan'ın çok sevilen Memento (Akıl Defteri) filminin Bollywood uyarlaması olan Ghajini'de, Aamir Khan başroldeki kısa süreli hafıza kaybı yaşayan, 15 dakikada bir bildiği tüm şeyleri unutan bir adama hayat veriyor.

3 Idiots 2009 yapımı IMDb puanı 8,4

Aamir Khan'ın en popüler filmi olan ve film listelerinde uzun yıllar yer alarak pek çok kişiyi Bollywood ile tanıştıran 3 Idiots, üç gencin hikâyesinden hareketle yine bir eğitim sistemi eleştirisi yapıyor. Müzikleri, dansları ve oyunculuklarıyla kaçırmamanız gereken bir yapım.

Talaash 2012 yapımı IMDb puanı 7,3

Aamir Khan'ın performansıyla öne çıkan ve soluk soluğa bir polisiye macera yaşatan Talaash, bir polisin, bir ev hanımının ve bir hayat kadınının yollarının nasıl kesiştiğini ve kendilerini bir anda nasıl gizemli bir olayın içerisinde bulduklarını anlatan sürükleyici bir aksiyon filmi…

Pk 2014 yapımı IMDb puanı 8,2

Aamir Khan'ın, 3 Idiots'tan sonra yönetmen Rajkumar Hirani ile birlikte çalıştığı ikinci film olan Pk, birçok dinin bir arada yaşadığı Hindistan'ın söz konusu tarafına eğiliyor ve bunu başka bir gezegenden dünyaya gelen Peekay aracılığıyla anlatmaya çalışıyor.

Dangal 2016 yapımı IMD puanı 8,5

Aamir Khan'ın yapımcılığını üstlenip, başrolünde yer aldığı Dangal, Hindistan'ın 2010 Olimpiyat Oyunları'nda, ilk kez bir kadın güreşçi sayesinde altın madalya kazandığı gerçek bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyor. Mahavir Singh isimli bir eski bir güreşçinin, ülkesine altın madalya kazandırabilmek amacıyla yetiştirdiği kızları Geeta Phogat Babita Kumari'nin zorluklarla olan mücadelesini, soluksuz izleyeceğiniz bir filme dönüştüren yapım, aylarca pek çok ülkede vizyonda kalmayı başardı.

HAYATI

Aamir Hussain Khan 14 Mart 1965'te doğdu. Hint filmleriyle ünlü Müslüman bir aileye mensuptur. Aamir Khan'ın babası Tahir Hussain, Hintli film yapımcısıydı. Aynı zamanda, amcası Nasir Hussain, ünlü bir film yapımcısı, aktör ve yönetmendi. Aileleri Afganistan'da Herat'tan geldi.

Aamir Khan, Rajya Sabha'nın eski Başkanı Dr Najma Heptulla'nın ikinci kuzenidir. Aynı zamanda tanınmış akademisyen ve özgürlük savaşçısı Abul Kalam Azad'ın bir mirasçısıdır.

KARİYER BAŞLANGICI

Aamir Khan, 1973'te Yaadon Ki Baaraat filminde rol aldı. Bu film, amcası Nasir Hussain tarafından yönetildi. 1970'lerin en çok hatırlanan filmlerinden biridir. Faha sonra Madhosh da rol aldı. Aamir Khan, 10 yıllık bir dönemden sonra, Ketan Mehta'nın yönettiği Holi filminde profesyonel bir oyuncu olarak görev yaptı. Film 1984'te yayınlandı. Ancak, bu filmdeki Aamir Khan'ın karakteri biraz gözden kaçırıldı.

SUPERSTAR OLUŞU

Aamir Khan, 1988'de Qayamat Se Qayamat Tak'te rol alırken ilk başarısını yakaladı. Bu filmin yönetmeni, kuzeni ve Nasir Hussain'nin oğlu olan Mansoor Khan idi. İlk Ulusal Film Ödülü'nü (Özel Jüri Ödülü) bu filmde erkek oyuncu olarak kazandı. Qayamat Se Qayamat Tak bu süre zarfında, Aamir Khan'ın Hint filmlerinde umut verici bir oyuncu olarak kariyerine başlamasına yardımcı olan bir gişe rekorları kıran oldu. Aamir Khan, bu film de popüler oldu ama Qayamat Se Qayamat Tak gibi değildi. Aamir bu filmdeki takdire şayan performansı nedeniyle Ulusal Film Ödülü'nü kazandı (Özel Jüri Ödülü). Görünüşü için genellikle Hint sinemasının "Çikolata Kahramanı" olarak adlandırılır.

En iyi 27 korku filmleri

En iyi 2018 Kore Dizileri

Aamir Khan 1980'lerin sonlarında ve 1990'ların başında Dil (1990) gibi 1990'da başlamıştı. Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992), Dil Hai Ke Manta Nahin (1991), Rangeela (1995) ve Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993). Khan, Hum Hain Rahi Pyar Ke filminin senaristiydi. 1996 yılında Raja Hindustani'de rol aldığı En İyi Erkek Oyuncu dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Lagaan için bu kategoride ikinci ödülü aldı: 2001'de piyasaya sürülen Hindistan'da Bir Zaman filmi Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. En İyi Yabancı Film kategorisi ve bu kategoride aday gösterilecek üçüncü Hint filmi oldu. Bu, yapım Aamir Khan Productions'ın ilk girişimiydi.

Rol aldığı filmlerin çoğu ticari başarılar ve büyük gelirler elde etti. Diğer başarıları arasında Bollywood'un bir başka süperstarı olan Salman Khan ile birlikte hareket ettiği Andaz Apna Apna da var. Film yayınlandığında, eleştirmenler olumlu bir eleştiri yapmadı. Ancak, zamanla, film bir kült filminin konumuna ulaştı.

Aamir Khan 2001 yılında Lagaan'dan sonra dört yıl süren bir ara verdi. Mangal Pandey'de: The Rising in 2005'te başrol oynadığı Stardom ile geri döndü. Daha sonra Rang De Basanti'de (2006) rol aldı. En İyi Erkek Oyuncu için Eleştirmen Ödülüne sahip oldu.

En güzel Güney Kore filmleri | Güney Kore aşk filmleri

Komedi Filmleri - En iyi 20 Komedi Filmi

2007'de ilk filmi Taare Zameen Par'ı yönetti ve bu film ona En İyi Yönetmen için Film Festivali Ödülü'nü kazandı. Bir sonraki sene, Ghajini 2008'de en çok izlenen film oldu. 2009'daki komedi filmi 3 Idiots kariyerinde önemli bir adımdır. Bu, tarihin en çok kazanan Hint filmiydi. Bu benzersiz bir başarıydı. Yaptığı diğer önemli filmler arasında Ajay Devgan, Juhi Chawla ve Kajol, Ghulam (1998) ile Ishq (1997), filmin bir çalma şarkıcısı, Sarfarosh (1999), Dil Chahta Hai (2000) Saif ile söylenmesi. Ali Khan, Akshaye Khanna ve Preity Zinta ve Fanaa (2006) Kajol ile birlikte.

Dağ 2 filmi izle

YAPIMCI AAMIR KHAN

Bir yapımcı olarak Aamir Khan aşağıdaki filmleri üretti:

2001 yılında Lagaan
Jaane Tu… Ya Jaane Na 2008'de
2007 yılında Taare Zameen Par
2011'de Dhobi Ghat
2010 yılında Peepli Live
2011 yılında Delhi Belly
2012 yılında Talaash

Aamir Khan iki kez evlendi. İlk olarak 1986'da Qayamat Se Qayamat Tak'de küçük bir rol oynayan Reena Dutta ile evlendi. İlk evliliğinden iki çocuğu oldu. 2002 yılının sonunda çift boşanmıştı. 2005 yılında, Lagaan filminin yönetmen yardımcısı Kiran Rao ile evlendi. 

Aamir Khan'ın ödülleri ve başarıları
Aşağıda Aamir Khan tarafından verilen ödül ve başarıların listesi yer almaktadır:

Ulusal Film Ödülleri

Ulusal Film Ödülü - Özel Jüri Ödülü / Özel Mansiyon (Feature Film) - 1989'da Qayamat Se Qayamat Tak ve Raakh için Aktör
2001'de Lagaan için (Ashutosh Gowarikar ile paylaşıldı) Sağlıklı Eğlence Sağlayan En Popüler Film için Ulusal Film Ödülü
2008'de Taare Zameen Par için Aile Refahının En İyi Filmi Ulusal Film Ödülü

Film Yarışması Ödülleri

Aamir Khan aşağıdaki ödülleri ve ödülleri aldı:

1989'da Qayamat Se Qayamat Tak için En İyi Erkek İlk Film Ödülü
1997'de Raja Hindustani için En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2002 yılında Lagaan için En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2002'de Lagaan için En İyi Film Ödülü
2007'de Rang De Basanti'nin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Film Yarışması Ödülü
2008 yılında Taare Zameen Par için Film Festivali En İyi Film Ödülü
2008 yılında Taare Zameen Par için En İyi Yönetmen Ödülü
Yıldız Ekran Ödülleri (Şu Anda, Renkler Ekran Ödülleri)

Aamir Khan aşağıdaki ödülleri aldı:

1997'de Raja Hindustani'nin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2008'de Taare Zameen Par için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü
2008'de Taare Zameen Par için En İyi Yönetmen Ödülü Yıldız Ödülü
2008'de Taare Zameen Par için En Umut Veren Debut Direktörü için Yıldız Ekranı Ödülü
Uluslararası Hint Film Akademisi Ödülleri (IIFA)

Lagaan için IIFA En İyi Film Ödülü: Hindistan'da bir zamanlar, 2002'de Ashutosh Gowariker ile paylaşıldı
Lagaan için IIFA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 2002'de Hindistan'da Bir Zaman Var
Bengal Film Gazeteciler Derneği Ödülleri

Aşağıdaki ödülleri kazandı:

BFJA Ödülleri, Akele Hum Akele Tum & Rangeela için En İyi Erkek Oyuncu 1995
BFJA Ödülleri, Lagaan için En İyi Erkek Oyuncu: 2001'de Hindistan'da Bir Zamanlar
Zee Cine Ödülleri

Zee Cine Ödülü En İyi Erkek Oyuncu - Lagaan için Erkek: 2002'de Hindistan'da Bir Zaman
2000 yılında Sarfarosh için En İyi Erkek Oyuncu - Zee Cine Ödülü
2008'de Taare Zameen Par'nın En İyi Direktörü Zee Cine Ödülü
Gollapudi Srinivas Ödülü

Taare Zameen Par için En İyi İlk Yönetmen Ödülü'nü aldı.

Bollywood Film Ödülleri

Bollywood Film Ödülü - Dil Chahta Hai için 2002 yılında Eleştirmen Ödülü Erkek
Bollywood Film Ödülü - Lagaan için 2002 yılında En İyi Erkek Oyuncu: Hindistan'da Bir Zamanlar
Küresel Hint Film Ödülleri (GIFA)

Aday

2007 - Rang De Basanti'nin En İyi Erkek Oyuncu

Stardust Ödülleri Aday

2008 yılında Taare Zameen Par için Stardust Dream Direktörü Ödülü
2008'de Taare Zameen Par için Stardust En İyi Film Ödülü
Yılın Stardust Yıldızı Ödülü - 2009 yılında Ghajini için Erkek
Stardust Yılın Yıldızı Ödülü - 2008 yılında Taare Zameen Par için Erkek
Yılın Stardust Yıldız Ödülü - 2010 yılında 3 İtaat için Erkek
BIG Star Eğlence Ödülleri

BÜYÜK Yıldız adayı - 2010 yılında Decade Film Erkek Oyuncu (Erkek)

Diğer Ödüller

Planet Bollywood Halkın Seçimi Ödülleri: 2008 yılında Taare Zameen Par için En İyi Yönetmen

Bollywood Halkın Seçimi Ödülleri: Lagaan için En İyi Erkek Oyuncu: 2001'de Hindistan'da Bir Zaman Var

V. SKhantaram Ödülleri: 2008 yılında Taare Zameen Par için En İyi Film Altın Ödülü

Planet Bollywood Halkın Seçimi Ödülleri: 2008 yılında Taare Zameen Par için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Bollywood Hungama Sörfçü Seçimi Film Ödülleri 2008: 2009 yılında Ghajini için En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

V. SKhantaram Ödülleri: 2008 yılında Taare Zameen Par için En İyi Yönetmen Gümüş Ödülü

Apsara Ödülleri: 2009 yılında Taare Zameen Par için En İyi Yönetmen

Apsara Ödülleri: 2009 yılında Taare Zameen Par için En İyi Film

Dadasaheb Phalke Ödülleri: 2010 yılında 3 kez aleyhinde gerçekleşen Phalke Memorial Performans Ödülü

Aamir Khan'ın onur ve övgüleri

Aamir, Nisan 2008'de, Hint film endüstrisine yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı Usta Dinanath Mangeshkar Smruti PratistKhan'dan "Özel Ödül" ile ödüllendirildi.

ın Aralık ayında Bombay Times tarafından "Yılın Adamı" seçildi.

Aamir, Ocak 2009'da CNN-IBN'den "Eğlence Yılında Hint" Ödülü ile onurlandırıldı.

Ocak 2009'da NDTV tarafından "Yılın Sinemada Hint" Ödülüne layık görüldü

Hindistan film endüstrisine istisnai hizmetler için Maharastra Hükümeti tarafından Mayıs 2009'da "Raj Kapoor Smriti Vishesh Gaurav Puraskar" ı aldı.

2009 yılının Şubat ayında "On Yılın En Güçlü Eğlenceleri" için IIFA-FICCI Çerçeveleri Ödülleri'nin 10 alıcılarından biriydi.

30 Kasım 2011'de Aamir, UNICEF'in çocuk beslenmesini teşvik etmek için ülke çapında marka elçisi olarak belirlendi.

AAMIR KHAN KÜNYESİ

Yorumlar